خودکفایی هند در تولید قطار سریع السیر
میزان سنج: هند به سوی خودکفایی و ابتکار «ساخت هند» گام بر می دارد و در همین جهت، دیگر نیاز به واردات قطارهای گلوله از ژاپن نخواهد داشت، برای اینکه آماده سازی برای تولید داخلی قطارهای سریع السیر و سیستم های سیگنالینگ مربوط به آن در هند در حال انجام می باشد.
به گزارش میزان سنج به نقل از ایسنا، موضوع برقی کردن خط آهن در ایران نیز باوجود این که سال ها مطرح شده، اما هنوز اجرا نشده است و طول خط برقی ریلی ایران کمتر از ۲۰۰ کیلومتر مربوط به مسیر جلفا - تبریز و تبریز - آذرشهر است. بعد از آن دولت ها وعده های مختلفی برای اجرای راه آهن برقی خصوصاً در راه پرتردد و با راهبردی تهران - مشهد دادند اما این قطار برقی هنوز به حرکت درنیامده و به مقصد نرسیده است. در همین جهت، ایسنا در سلسله مطالبی به موضوع قطارهای برقی و بررسی آنها در سایر کشورهای جهان می پردازد.
در گزارش های قبلی انواع قطارهای برقی چین و نخستین راه آهن برقی و مسیر ریل برقی جهان صحبت و به نقش این قطارها در پایین آوردن میزان انتشار گازهای گلخانه ای اشاره کردیم، در گزارش دوم لیستی از سریع ترین قطارهای مغناطیسی جهان معرفی گردید و در گزارش سوم علت محبوبیت قطارهای سریع السیر در چین را بررسی کردیم و سپس در گزارش های دیگری سریع السیر قطارهای جهان در سال میلادی ۲۰۲۴ و کشورهای دارای راه آهن سریع السیر و در آخرین گزارش ها پیچ و خم های راه آهن سریع السیر چین، سریع ترین قطارها در آسیای جنوب شرقی و قطارهای پر سرعت ژاپن را معرفی کردیم.
قطار سریع السیر هند
بگفته یکی از مقامات ارشد راه آهن هند، قطارهای سریع السیر جدید در راه استاندارد آتی کار خواهند کرد و انتظار می رود این قطارهای بومی برمبنای سکوی فعلی قطارهای بهارات (Vande Bharat) توسعه یابند. علاوه بر این، راهروها دارای پیشرفته ترین شکل سیستم حفاظت خودکار قطار خواهند بود.
مقامات همین طور اظهار کردند: انتظار می رود انتخابات مجلس ماهاراشترا که بتازگی پایان یافته است، پروژه قطار گلوله را در این ایالت تقویت کند.
اولین قطار گلوله ای هند
نخستین پروژه قطار گلوله ای این کشور بین بمبئی و احمدآباد درحال توسعه است و بگفته این مقام راه آهن، بعد از انتخابات اخیر مجمع در ماهاراشترا، کار بر روی راهرو قطار گلوله سرعت گرفته و بالاتر از ۳۲۰ کیلومتر زیرساخت فیزیکی آن توسعه یافته است.
تجربه توسعه کریدور ریلی سریع السیر بمبئی- احمدآباد برای پروژه های آینده باارزش خواهد بود و هند حالا قادر می باشد چنین کریدورهایی را بطور مستقل بسازد.
یکی دیگر از مقامات اعلام نمود که هند بر روی توانایی تولید قطارهای گلوله با قابلیت رسیدن به سرعت ۲۸۰ کیلومتر در ساعت و با میانگین سرعت ۲۵۰ کیلومتر در ساعت تمرکز دارد.
وی ادامه داد: دیگر نیاز به تامین کننده ژاپنی نیست البته ما نمی خواهیم همکاری ژاپنی ها را متوقف نماییم و مذاکرات برای تامین قطارهای پیشرفته برای کریدور بمبئی-احمدآباد ادامه دارد.
ایندیا نوشت، بالاتر از ۵۰ درصد از عملیات عمرانی برای کریدور بمبئی - احمدآباد تکمیل شده است و در همین حال، هیات راه آهن وظیفه اصلی ساخت قطارهای گلوله را به کارخانه انتگرال کوچ (ICF) واگذار کرده است. این قطارها قادر خواهند بود به حداکثر سرعت ۲۸۰ کیلومتر در ساعت دست یابند. کارخانه انتگرال کوچ برای این پروژه عظیم با شرکت صنایع سنگین هند بیمل (BEML) دست به دست هم داده است. بگفته بیمل، هزینه این قطارها روپیه ۲۷.۸۶ کرور به ازای هر واگن است.
منبع: mizansanj.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
جدیدترین ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران در مورد این مطلب