گوگل پیکسل 9 پرو XL یا سامسونگ گلکسی اس24 اولترا کدام یک بهتر است؟

گوگل پیکسل 9 پرو XL یا سامسونگ گلکسی اس24 اولترا کدام یک بهتر است؟ میزان سنج: بی گمان سامسونگ گلکسی اس24 اولترا(Samsung Galaxy S24 Ultra) یکی از بهترین گوشیهای اندرویدی است که می توانید در سال 2024 بخرید. این تلفن همراه دارای دوربین های عالی، یکی از بزرگترین و درخشان ترین نمایشگرها، طراحی صاف تیتانیوم و شیشه ای و یک قلم منحصر به فرد برای فعال کردن قابلیت های هوش مصنوعی است. با این وجود، گوگل پیکسل 9 پرو ایکس ال(Google Pixel 9 Pro XL) که بتازگی معرفی شده است، سامسونگ را با نمایشگری به همان اندازه خیره کننده، دوربین های باکیفیت و خاصیت های انحصاری هوش مصنوعی جمینای(Gemini AI) به چالش می کشد.


به گزارش میزان سنج به نقل از ایسنا، در اینجا به مقایسه دو تلفن همراه هوشمند که از نظر اندازه بزرگ هستند می پردازیم تا ببینیم برنده این رقابت سامسونگ خواهد بود یا گوگل.

طراحی
به نقل از دیجیتال ترندز، هر گوشی نسبت به مدلهای قبلی خود ارتقای معناداری در طراحی داشته اند. از آنجا که گوشی گوگل جدیدتر است، تازه تر بنظر می رسد و رنگ های سبز و صورتی جدید این حس را بیشتر تقویت می کنند. در مقابل، گلکسی اس ۲۴ اولترا دارای طیف گسترده تری از گزینه های رنگی، همچون سه رنگ پاستلی منحصر به فرد است.


پیکسل گوگل با صفحه نمایش ۶.۸ اینچی کمی بزرگتر از پیکسل ۸ پرو است. در ضمن، گلکسی اس ۲۴ اولترا نیز دارای صفحه نمایش ۶.۸ اینچی است، اما این دو گوشی از نظر طول و عرض کلی کمی متفاوت هستند. پیکسل حداقل ۱۰ گرم(۰.۳ اونس) سبک تر است اما شما به سختی متوجه این تفاوت خواهید شد، به ویژه اگر از قاب برای تلفن همراه خود استفاده کنید.
هر دو گوشی دارای پشت شیشه ای هستند، در صورتیکه گلکسی اس ۲۴ اولترا دارای محافظ شیشه ای بادوام تری است که از آن محافظت می کند، پیکسل ۹ پرو XL از شیشه های قدیمی تر گوریلا گلس ویکتوس استفاده می نماید. هر دو دارای استاندارد IP68 برای مقاومت مشابه در مقابل گرد و غبار و آب هستند. یکی دیگر از تفاوت های تعیین کننده، فریم میانی است، با آنکه سامسونگ همان مسیر اپل را طی می کند و تیتانیوم را انتخاب می کند، گوگل از آلومینیوم بازیافتی بهره می گیرد.


گلکسی اس ۲۴ اولترا با گوشه های تیز، پشت صاف و دوربین هایی که به صورت حرف F در یک راستا قرار گرفته اند، متفاوت از سایر محصولات سامسونگ طراحی شده است. از طرف دیگر، پیکسل پرو ۹ ایکس ال دارای گوشه های منحنی است و شبیه به بقیه سری های اس ۲۴ به نظر می آید. مشابه گلکسی اس ۲۴ اولترا، گوگل نیز لبه های منحنی صفحه و پشت را حذف کرده است و قاب آن مشابه سامسونگ، صاف است. ظاهر برجسته پیکسل ۹ در برآمدگی دوربین جدید آنست که سه دوربین و همه حسگرها را در یک ردیف قرار داده است.
با توجه به این که هر دو گوشی کیفیت ساخت بالایی دارند، انتخاب یک برنده واضح دشوار خواهد بود. بنابرین فعلا باید آنها را مساوی اعلام نماییم.

صفحه نمایش
بااینکه هر دو دارای صفحه نمایش ۶.۸ اینچی OLED هستند، اما تفاوت هایی وجود دارد که آنها را از یکدیگر متمایز می کند. گلکسی اس ۲۴ اولترا کمی وضوح بالاتری دارد، که جزییات نمایشگر را واضح تر می کند، بااینکه می توانید برای صرفه جویی در مصرف باتری، رزولوشن را به 1080p در هر دو گوشی کاهش دهید. صفحه نمایش گلکسی اس ۲۴ اولترا کمی عریض تر نیز هست.


گلکسی اس ۲۴ اولترا دارای روشن ترین صفحه نمایش در بین دستگاه های سامسونگ است که حداکثر روشنایی آن به ۲۶۰۰ نیت می رسد. پیکسل ۹ پرو XL از آن فراتر رفته و به حداکثر روشنایی ۳۰۰۰ نیت و در حالت HDR به ۲۰۰۰ نیت رسیده است.
در صورتیکه هر دو شرکت به نمایشگرهای روشن خود می بالند، هیچ کدام در مورد میزان کم نور شدن گوشیها در تنظیمات کم نوری صحبتی نمی کنند. قابل ذکر است که سامسونگ دارای حالت روشنایی خیلی کم برای کاهش نور در شب است. با این وجود، در سطح سخت افزاری، یک رویکرد غیرمستقیم جهت استفاده از مُدولاسیون پهنای پالس کم(PWM) را برگزیده است که می تواند منجر به خستگی چشم و حتی بیماری شود. متأسفانه، نمایشگر پیکسل ۹ پرو هنوز جهت بررسی این استانداردها آزمایش نشده است، اما آزمایش های نسل قبلی نتایج بسیار ضعیف تری را نشان میدهد.


حالا بیایید به شباهت های بین نمایشگرهای این دو گوشی نگاه نماییم. هر دو دستگاه از نرخ نوسازی پویا، بین یک تا ۱۲۰ هرتز پشتیبانی می کنند که با محتوای پخش شده روی صفحه نمایش همگام می شود. هر دو از HDR10+ نیز پشتیبانی می کنند در صورتیکه از Dolby Vision پشتیبانی نمی کنند.
باتوجه به شباهت ها، انتخاب یک برنده مستقیم دشوار است، بدین سبب اجازه دهید این دفعه نیز یک تساوی دیگر را شاهد باشیم.

عملکرد
پیکسل پرو ۹ مانند سه نسل قبلی خود، از تراشه های تلفن همراه Tensor خود گوگل استفاده می نماید. Tensor G4 تازه ترین نسخه این سری است و مانند نسل های قبلی بر پایه تراشه اگزینوس ۲۴۰۰ سامسونگ تولید شده است. اما گوگل بجای این که تراشه را با همان مشخصات بطور کامل به جلو ببرد، با کاهش هسته های CPU از ۱۰ به ۸، نیرو را کاهش داده و در عوض کارآیی را در اولویت قرار داده است.
در نتیجه، Tensor G4 تنها یک جهش کوچک در عملکرد CPU به وجود می آورد.
این تغییرات بطور بالقوه می تواند به Tensor G4 کمک نماید تا در مقایسه با نسل های قبلی کم تر داغ شود. هم اکنون، اگر می خواهید بین این دو یکی را برای بازی انتخاب کنید، سفارش نمی شود که از پیکسل استفاده کنید. دلیل دیگر آن یک پردازنده گرافیکی ضعیف است.


گوگل همین طور رم را در تمامی نسخه ها از ۱۲ گیگابایت در نسل های قبلی به ۱۶ گیگابایت ارتقا داده است. قابل ذکر است، قسمتی از رم گوشی برای پردازش سریع تر وظایف هوش مصنوعی روی دستگاه رزرو شده است. از نظر فضای ذخیره سازی، گوگل چهار نسخه را ارائه می کند که از ۱۲۸ گیگابایت آغاز می شود و تا ۱ ترابایت می رسد. نکته ای که باید به آن توجه داشت این است که نوع پایه گوشی با فناوری ذخیره سازی UFS ۳.۱ که کندتر است، عرضه می شود، در صورتیکه سایر انواع دارای آخرین نسخه UFS ۴.۰ هستند.
بااینکه سامسونگ در مورد تراشه ها به گوگل کمک می نماید، اما از قضا از تراشه های اسنپدراگون ۸ نسل ۳ (Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3) در گلکسی اس ۲۴ اولترا استفاده می نماید.
این یک گزینه خوب است، برای اینکه اسنپدراگون ۸ نسل ۳ بازده حرارتی بهتری را ارائه می دهد. همین طور انتظار می رود که به لطف پردازنده ای که با هسته های میانی با فرکانس بالا طراحی شده، قدرت بسیار بیشتری نسبت به Tensor G4 ارائه نماید. از شروع سال، اسنپدراگون ۸ نسل ۳ بطور مداوم عملکرد فوق العاده ای داشته است، بدین سبب هیچ دلیلی وجود ندارد که در عملکرد آن شک نماییم.


نکته مثبت، گلکسی اس ۲۴ اولترا با ۲۵۶ گیگابایت فضای ذخیره سازی به عنوان نسخه پایه و همین طور تا ۱ ترابایت است. علاوه بر این، هیچ کاهشی در سرعت ذخیره سازی وجود ندارد.
با اسنپدراگون ۸ نسل ۳، تنها نقطه ضعفی که با آن روبرو خواهید شد، پاسخ های نسبتا کندتر در عملکردهای هوش مصنوعی است که بصورت محلی اجرا می شوند. در نظر گرفتن هوش مصنوعی در تلفن های همراه هم اکنون در مرحله نوپایی قرار دارد، این مساله در لحظه یک مشکل نیست، بااینکه ممکنست در آینده زمانی که مدلهای پیشرفته تری داشته باشیم یک مشکل به حساب بیاید. با این وجود، می توانید طی دو تا سه سال آینده بدون هیچ مشکلی از تلفن استفاده کنید.
با در نظر گرفتن این موارد، تا به اینجا ما به اس ۲۴ برای عملکرد بهتر امتیاز می دهیم و برنده این بخش را سامسونگ گلکسی اس ۲۴ اولترا اعلام می نماییم.

باتری و شارژ
این دو تلفن همراه باتری های تقریباً یکسانی دارند. یک باتری ۵۰۶۰ میلی آمپر ساعتی در پیکسل ۹ پرو و یک باتری ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعتی در گلکسی اس ۲۴ وجود دارد. با راندمان بالای باتری ارائه شده توسط اسنپدراگون ۸ نسل ۳، طی بررسی گلکسی اس ۲۴ اولترا تا دو روز پشتیبانی باتری دریافت کردیم. تأیید این که آیا پیکسل ۹ پرو با این استانداردهای بالا مطابقت دارد یا خیر، پیش از تحلیل و بررسی کامل طی هفته های آتی دشوار است، اما انتظار می رود که دستکم بالاتر از یک روز بدون انجام کارهای سنگین مانند ضبط ویدیوی مداوم یا بازی دوام بیاورد.


یکی از مواردی که انتظار نمی رود در آن گوگل با سامسونگ مطابقت داشته باشد، سرعت شارژ است. تلفن پیکسل گوگل جدید از شارژ سیمی تا ۳۷ وات پشتیبانی می کند که سریع ترین در کل گوشیهای گوگل است و این در حالیست که گلکسی جدید حداکثر تا ۴۵ وات شارژ می شود. ما هنوز سرعت شارژ واقعی را در گوشی گوگل آزمایش نکرده ایم، اما گلکسی اس ۲۴ با شارژی که از شارژر ۴۵ وات یا سریع تر دریافت می کند برای شارژ کامل به کمی بالاتر از یک ساعت زمان نیاز دارد.


قابل ذکر است که پیکسل ۹ پرو دارای نرخ شارژ بی سیم سریع تر نسبت به سامسونگ است و می تواند تا ۲۳ وات شارژ را بپذیرد. در همین حال، گلکسی اس ۲۴ اولترا فقط شارژ بی سیم ۱۵ واتی را تحمل می کند. در نهایت، توجه به این نکته مهمست که سرعت واقعی شارژ بی سیم به سبب گرمای زیاد تولید شده در این پروسه بسیار کمتر است.
در نهایت، هر دو گوشی از شارژ بی سیم معکوس پشتیبانی می کنند، بطوریکه می توانید لوازم جانبی مانند کیس هدفون را در پشت گوشی قرار دهید تا مقداری شارژ شوند. شما همین طور می توانید این کار را با تلفن های دیگر انجام دهید، بااینکه سرعت آن فوق العاده پایین است و ممکنست موثر نباشد. گوگل سرعت دقیق را در اینجا فاش نمی کند، اما میزان انتقال شارژ در سامسونگ به ۴.۵ وات محدود شده است.
تا به اینجا می توان این دو گوشی را از نظر باتری و شارژ برابر در نظر گرفت.

دوربین ها
دوربین های گوگل پیکسل یکی از حوزه هایی است که تلفن های گوگل، هیچ گاه در آن جا نمانده اند. در صورتیکه گوگل دیگر تنها تک برندی نیست که دوربین های تلفن استثنایی را ارائه می کند، اما مجموعه ای از مزایای خاص خودرا با تصاویر بسیار واضح و رنگ های واقعی دارد، به ویژه در هنگام ثبت چهره انسان.
پیکسل ۹ پرو همچنان تنظیمات سه گانه دوربین ارائه می کند که مشابه آن چیزی است که در نسل گذشته شاهد آن بودیم.
این شامل یک دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی(MP)، یک دوربین اولترا واید ۴۸ مگاپیکسلی با میدان دید ۱۲۳ درجه و یک تله فوتو ۴۸ مگاپیکسلی با زوم اپتیکال ۵ برابر است. بااینکه دو دوربین دیگر بدون تغییر به نظر می رسند، دوربین اولترا واید دارای یک لنز جدید با دیافراگم بازتر است که می تواند عکسهایی با نور بهتر را عرضه نماید. به لطف خاصیت های فوکوس خودکار و تثبیت کننده تصویر اپتیکال(OIS) که در هر سه دوربین نیز هست، می توان از اولترا واید برای ثبت تصاویر ماکرو بهره برد.


دوربین سلفی پیکسل ۹ پرو پیشرفت شایان توجهی داشته و از ۱۰.۵ مگاپیکسل قبلی به ۴۲ مگاپیکسل با نمای ۱۰۳ درجه تغییر کرده است. دوربین جلو نیز از فوکوس خودکار پشتیبانی می کند.
بااینکه پیشرفت قابل توجهی در سخت افزار آنها وجود ندارد، اما قابلیت های هوش مصنوعی زیادی وجود دارد که آنها را هیجان انگیزتر می کند. علاوه بر گزینه های Magic Editor و Best Take که پیش تر در دسترس بود، گوگل درحال اضافه کردن یک خاصیت جدید به نام Add Me است که به شما این امکان را می دهد افراد را به تصاویر موجود اضافه کنید و تقریباً بنظر می رسد که آنها در حقیقت قسمتی از عکس اصلی هستند. از طرف دیگر، دوربین تله فوتو ۵ برابری از هوش مصنوعی برای بهبود جزییات در عکسها با زوم تا ۲۰ برابر با خاصیت Super Res Zoom استفاده می نماید.
در مقایسه، گلکسی اس ۲۴ اولترا از نظر خاصیت های دوربین ضعیف تر نبوده است. با اهمیت تر از همه، شما بجای سه دوربین، چهار دوربین دارید و سامسونگ دو دوربین تله فوتو دارد، یک دوربین ۱۰ مگاپیکسلی سه برابر برای تصاویر پرتره و دوربین ۵۰ مگاپیکسل ۵ برابر برای عکسهایی با برد بلندتر و برخی پیشرفت های مبتنی بر هوش مصنوعی. دوربین های دیگر شامل یک دوربین اصلی ۲۰۰ مگاپیکسلی و یک واحد فوق عریض ۱۲ مگاپیکسلی هستند. دوربین جلو، گلکسی اس ۲۴ اولترا یک دوربین ۱۲ مگاپیکسلی است.


علاوه بر پیشرفت های هوش مصنوعی، One UI ۶.۱.۱ سامسونگ قابلیت doodle را برای تولید عناصر روی تصاویر موجود به ارمغان می آورد. بااینکه این خاصیت هم اکنون به گلکسی زد فولد ۶ و فیلیپ ۶ محدود شده است، اما دلیلی وجود ندارد که سامسونگ آنرا در سایر گوشیهای دارای قلم سری اس، خصوصاً گلکسی اس ۲۴ اولترا، ارائه نکند.
پیکسل هم اکنون رقیب سختی برای شکست دادن دارد. گلکسی اس ۲۴ اولترا تصاویر بسیار خوبی را در محیط های روشن ثبت می کند. این بخش نیازمند بررسی بیشتر و رویارویی بهتر دو گوشی است و بدین سبب تا این لحظه آنها را مساوی اعلام می نماییم.

نرم افزار و به روز رسانی
در سالهای اخیر، گوشیهای پیکسل حامل آخرین نسخه های اندروید بوده اند. اما امسال این مساله تغییر کرده است برای اینکه گوگل، گوشی پیکسل ۹ پرو XL را با اندروید ۱۴، که برای سال قبل است بجای اندروید ۱۵ راه اندازی کرده است. دلیل این انتخاب همچنان نامشخص است، اما ممکنست به تغییر تمرکز گوگل به سمت هوش مصنوعی جمینای مربوط باشد که مجموعه ای از تجربیات جدید را در تلفن های پیکسل ۹ فراهم می آورد.
با این اوصاف، سری پیکسل ۹، همچون پیکسل ۹ پرو نخستین گوشیهایی خواهند بود که هر زمان که نسخه جدید اندروید در ماه های آتی عرضه شوند، آنرا دریافت خواهند کرد. و مانند گوشیهای قدیمی تر، پیکسل ۹ پرو نیز بروزرسانی های نرم افزاری را تا هفت سال دریافت می کند.


قابلیت های هوش مصنوعی عبارتند از جمینای لایو(Gemini Live) که حالت مکالمه ای است که در آن می توانید چندین درخواست را بطور همزمان ارسال کنید و حتی می توانید در حین پاسخگویی هوش مصنوعی، حرف آنرا قطع کنید. بعلاوه، پیکسل اسکرین شاتس(Pixel Screenshots) وجود دارد که موضوع مربوط به اسکرین شات های شما را ذخیره می کند و محتویات آنها را اسکن می کند و جستجوی اسکرین شات ها را در گوگل فوتوز برای شما آسان تر می کند.
با سری پیکسل ۹، گوگل اشتراک رایگان گوگل وان(Google One) را به مدت یک سال به همراه ۲ ترابایت فضای ذخیره سازی و دسترسی به سطح پولی چت بات جمینای ارائه می کند. با این وجود، بعد از یک سال، برای ادامه استفاده از این سرویس باید ۲۰ دلار در ماه بپردازید.
در مقایسه، گلکسی اس ۲۴ اولترا نسخه ای از اندروید ۱۴ را با رابط کاربری One UI سامسونگ اجرا می کند. خیلی از قابلیت های اضافی وجود دارند که رابط کاربری One UI را از نظر بصری جذاب تر می کنند، اما خاصیت های هوش مصنوعی منحصر به فرد پیکسل را در این مورد از دست خواهید داد. سامسونگ مجموعه ای از خاصیت های هوش مصنوعی گلکسی خودرا دارد، بااینکه ممکنست همه آنها بطور روزانه بطور کامل مفید نباشند.
یکی از قابلیت های جالب هوش مصنوعی در تلفن های سامسونگ، ترجمه زنده در حین تماس تلفنی همراه با زیرنویس است. سامسونگ همین طور مجموعه ای از خاصیت های ویرایش تصویر را در برنامه گالری ارائه می دهد و هوش مصنوعی در برنامه های چت و ایمیل به نوشتار کمک می نماید. قابل ذکر است که قابلیت های هوش مصنوعی سامسونگ نیز فقط تا انتهای سال ۲۰۲۵ رایگان است و هزینه دقیق آن بعد از آن مشخص خواهد شد.


سامسونگ مقرر است One UI 7 را پس از راه اندازی اندروید ۱۵ منتشر کند و شایعه شده است که تغییرات بصری گسترده ای را به همراه خواهد داشت. در نهایت، گلکسی اس ۲۴ اولترا نیز مقرر است هفت سال به روز رسانی نرم افزاری را پشتیبانی کند.
هم سامسونگ و هم گوگل سوابق بسیار خوبی در بروزرسانی دستگاهها دارند، اما انبوهی از قابلیت های هوش مصنوعی در سری پیکسل به آنها برتری می دهد. با اهمیت تر از آن، گوگل ادعا می کند که در سال های آتی اندروید را تغییر می دهد تا حول محور هوش مصنوعی بچرخد و تلفن های پیکسل بطور طبیعی نسبت به برندهای دیگر برتری خواهند داشت. به همین دلیل، گوگل پیکسل ۹ پرو ایکس ال را به عنوان برنده این بخش انتخاب می نماییم.

قیمت و دسترسی
گوگل پیکسل ۹ پرو، همراه با سایر موارد خط تولید، هم اکنون برای پیش سفارش دردسترس است و از ۲۲ اوت نیز عرضه خواهد شد. قیمت آن برای مدل ۱۲۸ گیگابایتی از ۱۰۹۹ دلار آغاز می شود، و اگر ۱۰۰ دلار اضافی خرج کنید می توانید نسخه ۲۵۶ گیگابایتی را انتخاب کنید.
گوگل همین طور در صورت تعویض تلفن قدیمی خود در طول دوره پیش خرید، پیشنهادات مبادله ای جذابی تا ۷۶۰ دلار دارد، در کنار اعتبار ۲۰۰ دلاری گوگل استور(Google Store) که می توان از آن برای خرید هر محصول دیگری بهره برد.


در همین حال، قیمت گلکسی اس ۲۴ اولترا از ۱۳۰۰ دلار برای نسخه ۲۵۶ گیگابایتی آغاز می شود و تا ۱۶۶۰ دلار برای گزینه یک ترابایتی بیشتر می شود. اگر دستگاه سامسونگ قدیمی تری دارید، سامسونگ تا ۷۵۰ دلار و برای تلفن های غیرسامسونگ، مانند پیکسل یا آیفون، تا ۶۰۰ دلار تخفیف می دهد.

نتیجه نهایی
گوشی پیکسل ۹ پرو یکی از جذاب ترین دستگاه هایی است که گوگل در چند سال اخیر عرضه نموده است. علاوه بر طراحی دلپذیر و دوربین های عالی، قابلیت های هوش مصنوعی به رقابت بسیار نزدیک آن با گلکسی اس ۲۴ اولترا منجر گردیده است.
برداشت های اولیه از این پیکسل جدید بسیار امیدوارکننده بوده است و بررسی های بیشتر را نیز در آینده در اختیار شما قرار خواهیم داد.
اما تا آن زمان، می توانید با انتخاب قابلیت هایی که بیشتر برایتان اهمیت دارند، بهترین تصمیم را بگیرید. هم اکنون، اطلاعات زیادی در مورد عملکرد پیکسل ۹ پرو ایکس ال وجود ندارد تا بتوان قضاوت خوبی انجام داد. اما از طرف دیگر، واضح است که هر دوی این گوشیها قطعات فناوری فوق العاده قدرتمند و توانایی هستند و انتخاب هیچ کدام از آنها اشتباه نخواهد بود.




منبع:

5.0 / 5
208
1403/05/30
11:21:33
تگهای خبر: استاندارد , تولید , خرید , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
جدیدترین ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
= ۷ بعلاوه ۵
mizansanj.ir - حقوق مادی و معنوی سایت میزان سنج محفوظ است

میزان سنج

خدمات و فروش ترازو و باسکول و ابزار سنجش