ساخت گیرنده خورشیدی برق و انرژی با كاربرد در ۱۳ اقلیم جهانی

ساخت گیرنده خورشیدی برق و انرژی با كاربرد در ۱۳ اقلیم جهانی میزان سنج: پژوهشگران یكی از شركت های دانش بنیان علاوه بر طراحی و ساخت گیرنده خورشیدی تولید همزمان برق و حرارت با افزایش 60 درصدی كسب انرژی خورشیدی، موفق به تولید و عرضه 14 نوع نانو مواد شدند كه از آنها در تولید كیت های تشخیص طبی و حسگرها استفاده می شود.


به گزارش میزان سنج به نقل از ایسنا، یكی از شركت های فعال در حوزه نانو فناوری، فعالیت دانش بنیانی خودرا از سال ۱۳۹۶ آغاز نموده است. موضوعات اصلی فعالیت این پژوهشگران تحقیق و توسعه مواد پیشرفته و تجهیزات در حوزه انرژی به خصوص انرژی های تجدیدپذیر و همین طور توسعه سیستم های نوین الكترونیك و مخابرات است كه منجر به تولید محصولات دانش بنیان شده است.
این شركت با بهره گیری از نیروهای خلاق و توانمند خود توانسته پروژه هایی چون "طراحی و ساخت گیرنده خورشیدی تولید همزمان برق و حرارت، "مطالعه و ساخت بازتابنده های كامپوزیتی"، "طراحی و مطالعه جهت تولید كامپوزیت فلزی بمنظور جذب و هدایت حرارتی بالای انرژی خورشیدی"، "تولید نیمه صنعتی نانو صفحات گرافن به روش الكتروشیمیایی"، "طراحی، ساخت همزن تیكسوتروپیك جهت ساخت كامپوزیت های فلزی" و "طراحی، ساخت و برنامه نویسی كنترل كننده های هوشمند Action tracker" را اجرایی كرده، ضمن آنكه تعداد قابل توجهی از مقالات و اختراعات را ثبت كرده است.
پودر نانو ذرات اكسید روی-كوانتوم دات همچون محصولات این شركت است. این نانو ذرات یكی از مهمترین نانو ذرات اكسید فلزی است كه به سبب دارا بودن خواص فیزیكی و شیمیایی ویژه، به شكل گسترده در زمینه های مختلف به كار می آید. اكسید روی (ZNO)، پودر سفید رنگی است كه در آب نامحلول و دارای اتصال الكتروشیمیایی بزرگی است كه همین مورد خواص پیزو و پیرو الكتریك قوی به وجود می آورد. این ذرات در مقایسه با سایر اكسیدهای فلزی، ارزان تر هستند و سمیت كمتر و قابلیت كاربرد در حوزه زیست پزشكی را دارند.
این نانوذرات تولید شده دارای خواصی چون آنتی باكتری، ضد اشعه UV، پیرو و پیزوالكتریك، نیمه رسانا، زیست تخریب پذیر با سمیت پایین و هدایت حرارتی بالا و دارای كاربردها در پارچه بعنوان عامل ضد باكتری، ضد اشعه UV و ضد بوی بد، لوازم آرایشی و مراقبتی مثل كرم های ضد آفتاب، سلول های خورشیدی، بتن، سنسورهای گاز، صنعت لاستیك، داروهای ضد سرطان و درمان مشكلات پوستی و پودر بچه است.
پودر نانو صفحات گرافن با ساختار ۶ ضلعی با ضخامت خیلی كم در حد یك یا چند لایه اتمی از دیگر محصولات این پژوهشگران است؛ این مواد از خواصی چون استواری بالا، الاستیك، قابلیت عبور نور از خود، هدایت الكتریكی و حرارتی بالا، قابلیت جذب سطحی عناصر است و در حوزه های پلیمرهای كامپوزیتی، جوهرها و پوشش های رسانا، سلول های خورشیدی، باتری ها، محلول های هادی حرارت، روانكارها، صفحه نمایش منعطف، خازن ها و حسگرها و بیو مدیكال كاربرد دارند.
كلویید نانو ذرات اكسید مس تك ظرفیتی این پژوهشگران نیز دارای خواصی چون نیمه هادی، مغناطیسی، غیر سمی بودن، آنتی باكتریال و قیمت كم است و در تولید پیگمنت، در كشاورزی بعنوان ضد قارچ، پوشش های ضد لك و ضد جلبك، سنسورهای زیستی، سلول های فوتولتائیك، سنسور گازی، اكسید كردن CO، باتری های یون لیتیم، وسایل ذخیره مغناطیسی و كاتالیزور نوری كاربرد دارد.
كلویید نانو ذرات طلا از دستاوردهای دانش بنیان این شركت است. طلا عنصری در گروه فلزات میانی با ساختار مكعبی است كه در جواهرات، سكه، پزشكی، دندان پزشكی و تجهیزات الكترونیكی استفاده شده است. طلا یك فلز خنثی است كه زنگ نزده و كدر نمی گردد و دارای هدایت الكتریكی و حرارتی خوبی است.
خواص نانو ذرات طلای تولید شده این شركت هدایت الكتریكی بالا، هدایت حرارتی بالا، رزونانس پلاسمای سطحی و زیست سازگار دارد و در درمان های نوری-حرارتی سرطان یا بیماری های دیگر، آزادسازی كنترل شده داروها، ژن درمانی، سنسورهای زیستی، تشخیص بیماری و تصویربرداری x-ray، كاتالیزور نوری در صنایع شیمیایی و پوشش رسانا به كار می رود.
این شركت با تولید و عرضه نانوذرات طلا، قسمتی از نیاز بازار داخل كشور را تامین می كند. هم اكنون از نانوذرات طلای این شركت دانش بنیان در تولید كیت های تشخیص طبی استفاده می شود.
هم اكنون این پژوهشگران ۱۴ نانوماده را در فهرست محصولات عرضه شده به بازار خود دارند كه برای تمامی این محصولات بمنظور گرفتن گواهی نانومقیاس اقدام شده و چندی قبل گواهی نانومقیاس برای نانوذرات طلا دریافت شده است.
گیرنده خورشیدی تولید همزمان برق و حرارت همچون پروژه هایی است كه از طرف پژوهشگران این شركت دانش بنیان اجرایی شده است. طرح گیرنده های خورشیدی تولید همزمان برق و حرارت CHP- CPV قادر می باشد تا بازدهی كسب انرژی از نور خورشید را به بیشتر از ۶۰ درصد افزایش دهد و از حرارت تولید شده به این روش بتوان در تامین آب گرم خانگی، صنعتی و درمانی و یا تامین آب آشامیدنی با استفاده از آب شیرین كن ها و حتی تامین سرمایش توسط چیلرهای جذبی بهره برد كه گام بسیار بزرگی برای تمامی نیازهای اولیه حوزه انرژی در سطح منطقه است.
مدول یا گیرنده متمركزكننده پرتوهای خورشیدی، از آینه های ویژه ای ساخته شده است و با قرار گرفتن و تركیب شدن با سلول های ویژه خورشیدی و مبدل های حرارتی بطور همزمان انرژی الكتریسیته و حرارت لازم را از نور خورشید تولید می كند. حرارت تولید شده به این روش كه به سبب تمركز بالای اشعه های خورشیدی توسط مبدل حرارتی و سیال مناسب قابل استحصال است، برای انواع نیازهای حرارتی همچون تولید آب داغ برای گرمایش مركزی یا تامین بخار تجهیزات ویژه، سرمایش برای مناطق گرمسیری و تولید آب شیرین قابل استفاده خواهد بود.
دمای به دست آمده توسط این گیرنده ها در نقطه كانونی به بیشتر از ۴۰۰ درجه سانتی گراد خواهد رسید كه با مونیتورینگ و استفاده از تجهیزات ویژه می توان این دما را كنترل كرد تا از لطمه رساندن به قسمت های حساس جلوگیری شود.
بازدهی بالا، قابلیت استفاده در تمامی ۱۳ اقلیم شناخته شده دنیا، پایداری و عمر طولانی در مقابل رویدادهای طبیعی، كنترل هوشمند و آنلاین، قابلیت استفاده در پشت بام منازل و ساختمان های اداری و بیمارستان ها، سازگار با محیط زیست، طراحی شده مطابق با استانداردها و قوانین اتحادیه اروپا، وزن نسبتا پایین و نصب سریع، به كارگیری تجهیزات هوشمند در قسمت های مختلف، میزان سرمایه گذاری اولیه پایین نسبت به تولید انرژی و بازگشت سریع تر سرمایه و قابلیت تولید آب شیرین و سرمایش در مناطق خشك و بیابانی همچون مزایای این طرح بشمار می رود.




منبع:

5.0 / 5
4454
1398/10/24
14:17:43
تگهای خبر: استاندارد , بازار , توسعه , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
جدیدترین ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
= ۸ بعلاوه ۴
mizansanj.ir - حقوق مادی و معنوی سایت میزان سنج محفوظ است

میزان سنج

خدمات و فروش ترازو و باسکول و ابزار سنجش