قیمت گل در ایران ۶ برابر هلند!

قیمت گل در ایران ۶ برابر هلند! میزان سنج: رییس اتحادیه تولیدكنندگان گل وگیاه استان تهران قیمت گل در ایران را شش برابر هلند اعلام نمود و اظهار داشت: با وجود تولید انبوه گل در ایران، واردات این محصول بسیار بیشتر از صادراتش است كه البته با عنایت به بالا رفتن نرخ دلار، واردات گل سخت تر و گران تر می گردد.


طبق آمار در سال قبل صادرات گل ۴۹۰ درصد نسبت به سال پیش از آن بیشتر شده است اما باتوجه به رتبه هفدهم تولید در این بخش، صادرات جایگاه مناسبی ندارد و به قول غلامحسین سلطان محمدی، باوجود اینكه برای تولید انبوه گل امكانات وجود دارد، صادرات سالانه ۲۰۰ میلیون دلار است؛ درحالیكه هزار برابر این مقدار، واردات گل و گیاه داریم.
رییس اتحادیه تولیدكنندگان گل وگیاه استان تهران در گفت وگو با ایسنا، درباره تاثیر نرخ ارز بر بازار گل وگیاه اظهار نمود: با وضعیتی كه برای دلار پیش آمده است كمبودهای تولید جبران خواهد شد، چراكه با بالا رفتن قیمت دلار واردات گل سخت تر و گران تر خواهد شد.
وی با بیان این كه باید برای صادرات گل زیرساخت تولید شود، اظهار داشت: تولید باید دست عده زیادی باشد و صفر تا ۱۰۰ آن در داخل صورت گیرد تا قیمت تمام شده كاهش پیدا كند. همینطور برای تولید گل باید برنامه و تقویم كشت داشته باشیم و اگر بناست گل وگیاه را صادر نماییم باید از ابتدا با هدف صادرات تولید كنیم؛ نه این كه بعد از تولید به فكر صادرات بیفتیم.
عضو هیات مدیره اتحادیه تولیدكنندگان گل وگیاه ایران درباره گرانی هزینه تولید كه عامل ناموفق بودن در صادرات شده است، خاطرنشان كرد: هزینه تولید و قیمت صادرات در كشور ما گران است. برای مثال قیمت فروش یك شاخه گل رز در بازار هلند ۵۰۰ تومان و در بازار ایران ۳۰۰۰ تا ۴۰۰۰ تومان است.
سلطان محمدی اضافه كرد: گل فروشان گل را به قیمت بالایی می خرند و مجبورند به قیمت بالاتری هم بفروشند. باتوجه به این موضوع، قیمت گل در مغازه ها دو - سه برابر گران تر می گردد و این در شرایطی است كه اگر محصول فروخته نشود، دست فروشان گل را در خیابان ها به قیمت پایین تری عرضه می كنند كه سبب بی اعتمادی خریداران به مغازه داران می گردد.
وی با اشاره به اینكه وزارت جهاد كشاورزی باید بر تولید گل و گیاه نظارت داشته باشد، اظهار داشت: واردات گل و گیاه دست كسانی است كه از وزارت جهاد كشاورزی مجوز گرفته اند و اتحادیه گل وگیاه در واردات نقشی ندارد. در صادرات هم عده ای دیگر اقدام می كنند كه در بهبود قیمت تمام شده موفق عمل نمی كنند. باید وزارت كشاورزی برای واردات محصول نخستین استعلام را از اتحادیه مربوطه بگیرد، چون متخصص این كار نیست. اگر قرار بر تولید انبوه و با كیفیت است، هیچ كس بهتر از اتحادیه ها نمی توانند دراین باره تصمیم بگیرند و واردات و صادرات بهتر است دست اتحادیه ها كه مستقیم با تولید سر و كار دارند، باشد.

مقاومت تولیدكنندگان در برابر عرضه گل در پایانه صادراتی
رییس اتحادیه تولیدكنندگان گل و گیاه استان تهران درباره ساخت پایانه صادراتی گل وگیاه هم اظهار نمود: این پایانه صادراتی درحال ساخت است و ۸۰ درصد عملیات آن به اتمام رسیده اما مشكلاتی دارد. اول این كه از دولت وامی برای كل اعضا گرفته شده و شش میلیارد تومان كمك بلاعوض هم دریافت شده است كه پیشنهاد شد برای شش میلیون نفری كه در كشور تولید گل دارند، در پایانه نفری یك سهم قائل شوند اما با استفاده از دولت این كار انجام نشده است.
سلطان محمدی اضافه كرد: این پایانه صادراتی ۳۶ نفر سهامدار ویژه دارد كه به تولیدكنندگان اعلام نموده اند " تولیدات خویش را به پایانه بیاورید تا از آنجا صادر شود و پس از مدتی بهای گل فروخته شده را دریافت كنید". اما نمی توان از تولیدكننده انتظار داشت كه در این كار كمكی كند.
وی با اشاره به اینكه مردم سهامدار این پایانه نبوده و ۸۰ درصد از تولیدكنندگان گل و گیاه هم عضو این پایانه نیستند، اظهار داشت: اگر این پایانه حتی به صورت كامل ساخته شود، مشكلی را از تولید گل در كشور حل نمی كند؛ مگر اینكه سهامداران با پول خود گل های تولیدی را از بازار گل امام رضا(ع) بخرند و در پایانه بسته بندی و صادر كنند.
عضو هیات مدیره اتحادیه تولیدكنندگان گل و گیاه كشور با بیان این كه حدود چهار ماه از افتتاح پایانه صادراتی گل و گیاه گذشته است، اظهار نمود: هیچ یك از تولیدكنندگان راضی نشده اند محصول شان را برای فروش در آنجا عرضه كنند، چراكه گروهی كه سرپرستی پایانه گل را برعهده دارند ۳۶ سهام دار ویژه اند كه تصمیم می گیرند و بقیه اعضا در مجموعه كاره ای نیستند.



5.0 / 5
5637
1397/04/22
00:42:46
تگهای خبر: بازار , تولید , تولید انبوه , دلار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
جدیدترین ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
= ۷ بعلاوه ۴
mizansanj.ir - حقوق مادی و معنوی سایت میزان سنج محفوظ است

میزان سنج

خدمات و فروش ترازو و باسکول و ابزار سنجش