مجری طرح گندم و برنج وزارت جهاد كشاورزی:

نیاز به واردات برنج نداریم

نیاز به واردات برنج نداریم به گزارش میزان سنج، مجری طرح گندم و برنج وزارت جهاد کشاورزی ضمن اشاره به میزان تولید برنج در کشور و مقایسه این میزان با سال 1400 اظهار داشت: هم اکنون به میزان مورد نیاز کشور برنج داریم و نیاز به واردات نیست.



به گزارش میزان سنج به نقل از ایسنا، طی روز گذشته به استناد مفاد قانون اصلاح تضمین خرید محصولات اساسی کشاورزی مصوب پنجم آبان ماه ۱۳۹۹ به شماره ۱۸۰/۶۷۸۲۶ به تاریخ ۱۲ آذر ۱۳۹۹ مجلس شورای اسلامی، شورای قیمت گذاری و اتخاذ سیاست های حمایتی محصولات اساسی کشاورزی با تأکید بر به کارگیری رویکرد جایگزینی سیاست تضمینی بجای خرید تضمینی در جلسه دوم آبان ۱۴۰۳ تصویب گردید.

طبق مصوبه شورای قیمت گذاری و اتخاذ سیاست های حمایتی محصولات اساسی کشاورزی درباب قیمت تضمینی انواع برنج برای سال زراعی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ قیمت برنج گروه یک (خزر، فجر و ارقام مشابه ) برای هر کیلوگرم ۷۵ هزار تومان با ملاحظات ۱۰ درصد شکستگی تعیین شده است. همین طور قیمت برنج گروه دو (شیرودی، سازندگی و ارقام مشابه) برای هر کیلو گرم ۷۳ هزار تومان با ملاحظات ۱۰ درصد شکستگی تعیین شده است. ضمن این که قیمت برنج گروه سه (ندا، نعمت و ارقام مشابه )نیز برای هر کیلو گرم ۷۰ هزار تومان با ۱۰ درصد شکستگی لحاظ شده است. قیمت ارقام مشابه برنج در چهارچوب این تصویب نامه توسط وزارت جهاد کشاورزی تعیین و اعلام می شود.

این جلسه شورای قیمت گذاری در حالی برگزار شده است که حجم قابل توجهی برنج در گمرک قبل از شروع دوره ممنوعیت واردات برنج باقی مانده بود که اجازه وارد شدن به بازار را نداشت و بگفته کارشناسان نیاز به آزادسازی این برنج و وارد کردن آن به بازار وجود دارد تا هم کمبود این محصول جبران و هم بازار کنترل شود. در صورتیکه مصرف کنندگان در وضعیت فعلی از قیمت بالای برنج ناراضی هستند، کشاورزان نیز از شرایط فعلی ناراضی بوده و می گویند که قیمت برنج با هزینه های کاشت و برداشت مطابقتی ندارد و اصلا به صرفه نیست.

در این میان، در صورتیکه واردکنندگان می گویند در بازار با کمبود برنج مواجهیم و همین کمبود افزایش قیمت را به همراه دارد، مجری طرح گندم و برنج وزارت جهاد کشاورزی می گوید هیچ نیاز به واردات برنج نداریم و نیاز کشور تامین است.

سهراب سهرابی - مجری طرح گندم و برنج وزارت جهاد کشاورزی- درباره ی میزان تولید و نیاز به برنج در کشور اظهار داشت: نیاز سالانه ما به برنج ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تن است که امسال ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن تولید داشتیم و ۵۰۰ هزار تن نیز واردات صورت گرفت که مجموع این میزان به ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تن رسید و با این مقدار تولید داخل و واردات تمام نیاز کشور به برنج تامین شده است.

بر اساس بررسی های انجام شده، طی ۱۰ سال گذشته، سالانه یک میلیون و ۲۰۰ هزارتن برنج وارد شده است و این درحالیست که جمیل علیزاده شایق- دبیر انجمن تولیدکنندگان برنج کشور- می گوید: در سال ۱۴۰۳ حدود ۴۵۰ هزار تن برنج بدون هیچ نیازی وارد شده و کسی پاسخگو نیست.

علیقلی ایمانی -عضو شورای قیمت گذاری محصولات اساسی کشاورزی- نیز درباره ی این مساله اظهار کرده است: ما اگر بتوانیم ارزی که به واردات اختصاص می دهیم را به تقویت زیرساخت های تولید در کشور اختصاص دهیم، می توانیم در تامین برنج به خودکفایی برسیم و نیاز به واردات نیست.

بنابر اعلام وزارت جهاد کشاورزی سالانه ۶۰ هزار میلیارد تومان برای ورادات برنج اختصاص می یابد درحالی که با اختصاص نیمی از این مبلغ به برنج می توان به خودکفایی رسید.





منبع:

5.0 / 5
50
1403/07/22
09:08:48
تگهای خبر: بازار , تولید , خرید , قانون
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
جدیدترین ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
= ۶ بعلاوه ۲
mizansanj.ir - حقوق مادی و معنوی سایت میزان سنج محفوظ است

میزان سنج

خدمات و فروش ترازو و باسکول و ابزار سنجش