شامخ به ۵۱ رسید
کاهش باردیگر فعالیت ها در بنگاه های اقتصادی
میزان سنج: اتاق تجاری ایران تازه ترین شاخص مدیران خرید(شامخ) اقتصاد ایران را منتشر نموده که نشان از کاهش باردیگر فعالیت ها در بنگاه های اقتصادی کشور دارد.
به گزارش میزان سنج به نقل از ایسنا، بنا بر اعلام این اتاق، شامخ در آبان ماه به ۵۱.۰۷ رسیده که نسبت به عملکرد مهر ماه کاهش نشان میدهد. عدد شامخ در طیف صفر تا ۱۰۰ تعریف می شود و هرچه عدد آن از ۵۰ بالاتر باشد، اقتصاد در رونق بیشتری قرار گرفته و هرچه از ۵۰ پایین تر باشد، شرایط رکودی را نشان میدهد. در شرایطی که شامخ در ماه های ابتدایی سال جاری بهبودی نسبی را نشان میدهد اما در چند ماه گذشته بار دیگر روندی نزولی را تجربه کرده است.
شاخص میزان کارهای کسب وکار در آبان ماه (۵۳.۸۶) رشد کمتری نسبت به مهر داشته است. میزان رشد این شاخص در بخش خدمات و بخش ساختمان بسیار کمتر از سایر بخش هاست.
شاخص میزان سفارشات جدید مشتریان (۴۷.۳۸) در آبان ماه به کمترین مقدار طی سه ماه اخیر رسیده است. در آبان بخش های خدمات و کشاورزی و ساختمان با کاهش شدید تقاضا روبرو بوده اند. افزایش قیمت ها و کمبود شدید نقدینگی موجب کاهش تقاضای مشتریان شده است.
شاخص موجودی مواد اولیه یا لوازم خریداری شده (۴۴.۶۲) در آبان به کمترین مقدار ۷ ماه اخیر رسیده است. این شاخص که در همه بخش های اقتصادی کاهش داشته است به عقیده فعالان اقتصادی ناشی از افزایش قیمت ها و نرخ ارز و کمبود شدید نقدینگی است.
شاخص صادرات کالا یا خدمات (۴۸.۳۸) همچنان در آبان ماه نیز کمتر از ۵۰ است هر چند که میزان آن از مهرماه (۴۵، ۲۷) بیشتر شده است.
شاخص قیمت خرید مواد اولیه یا لوازم خریداری شده (۸۳.۱۳) همچنان مانند ماه قبل با شدت زیاد درحال افزایش است. افزایش دائمی قیمت مواد اولیه بر روی قیمت محصولات و هزینه های تولید تأثیرگذار بوده و شاخص قیمت محصولات تولیدشده یا خدمات ارائه شده (۶۳.۱۴) متأثر از افزایش هزینه های تولید همچنان در مقادیر بالای خود قرار دارد.
شاخص مصرف حامل های انرژی (۶۴.۲۶) طی ۵ ماه اخیر به بیشترین مقدار خود رسیده است. هم زمان با افزایش مصرف به سبب تغییر فصل، خیلی از فعالان اقتصادی با افزایش بالای قیمت سوخت روبرو بوده اند.
شاخص انتظارات برای ماه آتی (۵۹.۷۴) بااینکه همچنان انتظارات مثبت نسبت به ادامه فعالیت ها را نشان میدهد اما میزان آن طی ۴ ماه اخیر به کمترین مقدار خود رسیده است و درصد کمتری از فعالان در مقایسه با ماه قبل انتظارات خوش بینانه برای آذر دارند البته این کاهش بیشتر ناشی از رکود در بخش ساختمان است.
منبع: میزان سنج
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
جدیدترین ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران در مورد این مطلب