كدام واحدها در اولویت دریافت ضمانت نامه اند؟
به گزارش میزان سنج مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع كوچك، واحدهای نیمه تعطیل، تعطیل و واحدهای مستقر در مناطق محروم را همچون اولویت های این صندوق برای صدور ضمانت نامه برشمرد و از توقف صدور ضمانت نامه برای طرح های ایجادی اطلاع داد.
محمدحسین مقیسه در گفتگو با ایسنا، اظهار نمود: واحدهایی كه گرفتار مشكل هستند و با ظرفیت كم فعالیت می نمایند عموما به ستادهای تسهیل ملی و استانی رجوع می كنند و با عنایت به همكاری این ستاد با سازمان های صنعت، معدن و تجارت (صمت) استان ها كه با صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع كوچك همكاری می كنند، واحدهای مشكل دار به این صندوق ارجاع داده می شوند. البته بخشی از این واحدها هم مستقیما برای حل مشكلات خود به صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع كوچك رجوع می كنند.
به قول وی بخش عمده ای از مشتریان صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع كوچك واحدهایی هستند كه مشكل آنها در سیستم بانكی حل نشده و گرفتار ركود، تعطیلی و نیمه تعطیلی شدند و نظام بانكی نمی تواند به راحتی با آنها تعامل كند و بنابراین به این صندوق رجوع می كنند.
مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع كوچك همینطور با اشاره به اینكه عمده شركت هایی كه در سه سال قبل به این صندوق رجوع كردند واحدهای راكدی بودند كه احیا شدند، اظهار نمود: برای مثال امكان دارد برخی كارخانه هایی كه قبلا ساخته شدند و حالا با مشكل مواجه گشتند یا با ظرفیت پایین كار می كنند، برای دریافت ضمانت سرمایه در گردش به این صندوق رجوع كنند تا باردیگر كارخانه فعال شود.
مقیسه در ادامه با اشاره به محدودیت منابع صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع كوچك، از اولویت بندی عرضه ضمانت نامه ها در یك سال و نیم گذشته اطلاع داد و اظهار داشت: یكی از اولویت های جدی و اساسی صدور ضمانت نامه برای سرمایه در گردش هایی است كه سبب افزایش ظرفیت تولید و احیای واحدهای راكد و نیمه تعطیل می شود. البته واحدهای تعطیل هم می توانند از خدمات این صندوق استفاده كنند و هم اكنون فقط طرح های ایجادی از فهرست عرضه خدمات كنار گذاشته شده است.
او همینطور ایجاد اشتغال و حضور در مناطق محروم را همچون دیگر اولویت های این صندوق اعلام نمود و اظهار داشت: همینطور واحدهایی كه با سیستم بانكی مشكل دارند و بانك مستقیما به آنها تسهیلات نمی دهد هم می توانند به صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع كوچك رجوع كنند.
به گزارش میزان سنج به نقل از ایسنا، طبق آمارها، تعداد كل واحدهای به بهره برداری رسیده فعال در شهرك های صنعتی تا آخر شهریور ماه سال جاری ۳۴ هزار و ۵۲ واحد است كه ۷۱۸ هزار و ۹۴۴ نفر در آنها مشغول به كار هستند. اما در این مدت ۱۰ هزار و ۳۸۰ واحد صنعتی به بهره برداری رسیده، غیرفعال شدند كه علت توقف تولید ۷۷ درصد آنها یعنی ۸۰۱۲ واحد، كمبود نقدینگی بوده است. البته در نیمه نخست سال جاری ۵۲۹ واحد غیرفعال مجددا راه اندازی و ۹۹۷۹ نفر در این واحدها مشغول به كار شدند.
گفتنی است كه امسال تا ۱۹ بهمن ماه از جانب صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع كوچك ۲۴ ضمانت نامه صادر و ۱۲۰ ضمانت نامه تمدید شده كه نسبت به صدور ۸۹ فقره ضمانت نامه و تمدید ۱۶۱ فقره ضمانت نامه در مدت مشابه سال قبل افت داشته است. البته دلیل این كاهش از جانب مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع كوچك مشكلات اقتصادی، فضای حاكم بر اقتصاد كشور، سختگیری بانك ها در عرضه تسهیلات و عدم كفایت سرمایه صندوق عنوان شده است.
منبع: میزان سنج
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
جدیدترین ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران در مورد این مطلب