چند میلیارد دلار ارز صادراتی به كشور برنگشته است؟
میزان سنج: با نزدیك شدن به انتها مهلت تعیین شده از طرف بانك مركزی برای صادركنندگانی كه هنوز ارز خودرا به كشور بازنگردانده اند عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی ایران رقم دقیق این ارز را تحلیل و بررسی كرد.
به گزارش میزان سنج به نقل از ایسنا، بامداد امروز (دوشنبه) در نشست اعضای کمیته ارزی اتاق بازرگانی ایران که با حضور رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی برگزار شد، اعضاء به بررسی مسائل مربوط به رفع تعهد ارزی صادرکنندگان پرداختند و بار دیگر از بانک مرکزی خواستند در زمان تعیین شده از طرف این بانک تجدیدنظری صورت گیرد.
در صحبت های مطرح شده، رقمی حدودا ۲۷.۵ میلیارد دلاری مطرح می شود که ارز حاصل از صادراتی که در سال های ۱۳۹۷ – ۱۳۹۸ به کشور بازنگشتند و بانک مرکزی تاکید کرده که اگر تا اختتام تیرماه این ارز بازنگردد کارت بازرگانی صادرکنندگان متخلف تعلیق خواهد شد.
با وجود مطرح شدن این اعداد کیوان کاشفی - عضو هیات رییسه اتاق ایران - در نشست امروز به تشریح ابعاد مختلف رسیدن به این عدد پرداخت و اعلام نمود: ارز حقیقی بازنگشته به کشور بسیار کمتر از ۲۷ میلیارد دلار است.
وی توضیح داد: نکته نخست این است که در لیست اعلام شده از طرف بانک مرکزی تفکیک اطلاعات مربوط به ارز در سال های ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ مشخص نشده و با وجود نامه نگاری های اتاق بانک مرکزی این لیست را در اختیار ما قرار نداده است. از جانب دیگر قسمتی از این عدد به تعدیل پایه ارزش های سال ۱۳۹۷ مربوط است که در همان سال با نرخ ۲۰ درصد مورد موافقت بانک مرکزی و بخش خصوصی قرار دارد.
کاشفی افزود: از این عدد یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار نیز مربوط به عدم بازگشت ارز حاصل از صادرات است که به اشتباه آنرا با وجود آنکه جزو ورود موقت بشمار می رود بعنوان بدهی صادراتی در نظر می گیرند. در کنار آن اختلاف حساب، بخشنامه سازمان توسعه تجارت و برخی دیگر از اشکالات محاسباتی نیز عاملی است تا عدد ارز بازنگشته بزرگتر از واقعیت به نظر برسد.
عضو هیات رییسه اتاق ایران با بیان این که با در نظر گرفتن تمام شرایط عدد ارز بازنگشته به کشور از محل صادرات ۸.۷ میلیارد دلار است، اظهار نمود: از این عدد تنها ۲.۵ میلیارد دلار مربوط به بخش خصوصی واقعی است. ما انتظار داریم بانک مرکزی مسائلی مانند تحریم ها، هزینه حمل و نقل و تعلیق بودن کارت بازرگانی برخی از صادرکنندگان را در نظر بگیرد و براین اساس برنامه های خودرا اجرایی کنند.
در ادامه این جلسه اتاق بازرگانی ۱۳ پیشنهاد ارزی خودرا ارائه کرد که تمدید مهلت رفع تعهدات ارزی تا اختتام مهرماه سال ۱۳۹۹ یکی از اصلی ترین محورهای آن بود.
منبع: mizansanj.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
جدیدترین ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران در مورد این مطلب