حجتی در مجلس:

مجوز ۱۶ كشتی متخلف چینی در دریای عمان باطل شده است

مجوز ۱۶ كشتی متخلف چینی در دریای عمان باطل شده است میزان سنج: وزیر جهاد كشاورزی اظهار داشت كه مجوز 16 كشتی متخلف چینی در دریای عمان باطل شده  است و دیگر بحث كشتی چینی وجود ندارد.


به گزارش میزان سنج به نقل از ایسنا، محمود حجتی در جلسه علنی امروز(سه شنبه) مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال احمد مرادی نماینده بندرعباس در مورد علت اعطای مجوز صید به صورت صنعتی به كشتی هایی با مالكیت چین در آب های خلیج فارس و دریای عمان اظهار داشت: خوشبختانه یكی از افتخارات جمهوری اسلامی ایران كاری است كه در حوزه شیلات و آبزی پروری در طول ۴۰سال گذشته انجام شد. در پیش از انقلاب كل تولیدات شیلات ما ۳۰ هزار تن بود كه امروز این عدد به بیشتر از یك میلیون و ۲۰۰هزار تن رسیده است.
وزیر كشاورزی افزود: ما در حوزه شیلات و آبزی پروری ظرفیت های زیادی داریم كه جای توسعه دارد چون آن گونه كه باید و شاید از آنها استفاده نكرده ایم، البته كارهایی درحوزه استفاده از سواحل و همین طور توسعه آبزی پروری در حوزه كشت میگو در دریای جنوب انجام شده كه این اقدامات باید گسترش یابد.
وی با اشاره به صادارت محصولات شیلاتی اظهار داشت: ما درحوزه صادرات چندین قرارداد با كشورهای مختلف امضا كرده ایم كه آخرین آنها مربوط به صادرات محصولات شیلاتی به خصوص میگو به چین بود. هفته گذشته ۲۰ كانتینر از آن در چین تخلیه شد. روسیه هم در این زمینه ظرفیت های بزرگی دارد.
وزیر جهادكشاورزی با اشاره به ظرفیت گسترده كشور در حوزه صید فانوس ماهی در دریای عمان اظهار داشت: صید این نوع ماهی فقط در دریای عمان و در عمق ۲۰۰ تا ۴۰۰ متری انجام می شود و ظرفیت ما در این بخش ۲ الی ۲ و نیم میلیون تن است و از این نوع ماهی فقط برای تهیه پودر ماهی استفاده می شود و پودر ماهی در بحث آبزی پروری بسیار مهمست.
وی با تاكید بر اینكه آنچه كه در مورد صید كشتی های چینی مطرح می شود، كشتی های مخصوصی است كه برای صید فانوس ماهی در نظر گرفته شده است، اضافه كرد: تقاضا برای پودر ماهی با افزایش كشت میگو در كشور بیشتر هم می شود، البته در خلیج فارس مجوزی برای صید فانوس ماهی داده نشده است چونكه ما در خلیج فارس فانوس ماهی نداریم و این مجوز برای دریای عمان است و این ماهی در وسط آب دریا قرار دارد و كشتی و صید مخصوص برای آن لازم است.
حجتی اظهار داشت: در دریای عمان این نوع ماهی میان زی است و در وسط دریا زندگی می كند و صید آن باید با كشتی های مخصوص و با مهارت خاص صورت گیرد، هم اكنون حدود ۱۲۰كشتی مجوز برای صید این نوع ماهی گرفته اند كه به سبب پیچیدگی صید و مهارت خاص در این زمینه در برخی از این كشتی ها در گذشته ۴ الی ۵ خدمه خارجی نیز وجود داشت كه در مجموع حدود ۵۰۰ خدمه خارجی در مجموع كشتی ها بودند و هم اكنون این تعداد تقلیل یافته و به ۱۰۰ خدمه رسیده است.
وی در مورد مجوز كشتی های چینی در دریای عمان برای صید این نوع ماهی اظهار داشت: طبق قراردادی كه دوستان ما در شیلات داشتند فقط كشتی هایی می توانند مجوز صید دریافت نمایند كه پرچم ایران راداشته باشند، در این پروسه مشخص شد كه حدود ۱۰ الی ۱۶كشتی با مالكیت چین كه پرچم ایران را داشتند موفق به ستاندن مجوز صید فانوس ماهی شدند، این مساله در كارگروه شورای امنیت كشور مورد بررسی قرار گرفت و مصوب شد كشتی هایی اجازه حق نصب پرچم ایران را دارند كه مالكیت شان از آن ایران باشد و یا اجاره به شرط تملیك باشند در این پروسه ۱۶ كشتی چینی چنین خصوصیتی نداشتند پس داشتن حق پرچم لغو شد و مجوز كشتی های چینی باطل شد و هم اكنون بحث كشتی چینی وجود ندارد.
حجتی تاكید كرد: حدود ۹۰ كشور در دریای عمان مجوز دارند و مالكیت ایرانی دارند البته صید این ماهی به تخصص نیاز دارد كه در گذشته حدود ۵۰۰ نفر از افراد خارجی بعنوان خدمه كشتی ها حضور داشتند كه الان به ۱۰۰ نفر تقلیل یافته اند.
وزیر كشاورزی افزود: در رسانه ها و مطبوعات سوژه صید از كف رودخانه توسط كشتی های چینی بیان می شود كه این درست نیست چونكه این ماهی عمدتاً در بین دریا یافت می شوند و صید آن به صورت ترال است و امكان صید كف دریا نیست. طبق قراردادها عمده ماهی كه صید می شود هم از لحاظ كنترل، هم نوع صید و هم فاصله از ساحل كه به صیادان لطمه نرسد، ملاحظه شده است و ۸۰ درصد صید این كشتی ها صید فانوس ماهی است و ۲۰ درصد آن صید ضمنی بوده كه طبیعی است.
وی اشاره كرد: نیروی انتظامی و سازمان بنادر فاصله كشتی ها از ساحل و بقیه موارد را كنترل می كنند، حدود ۱۲ كشتی متخلف هم شناسایی شده اند و مجوز آنها لغو شده است. ما آمادگی اعطای مجوز به كشتی های بیشتر برای صید این نوع ماهی را داریم چونكه صید این ماهی نیاز كشور است و امیدواریم سرمایه گذاران در این زمینه وارد شوند.
حجتی در بخش دیگری از صحبت هایش اظهار داشت: این مجوزهایی كه گفته می شود هم مراجع بین المللی آنرا تأیید كرده اند ما همه ملاحظات را در نظر می گیریم و بعد میزان ظرفیت ها آزاد می شود. یعنی اگر گفته می شود دو میلیون و ۳۰۰ هزار تن ظرفیت برداشت در دریای عمان وجود دارد، تا ۳۰۰ هزار تن اجازه برداشت است و صدمه ای به جایی وارد نمی گردد و ما از صد هزار تن صحبت می نماییم.
وزیر جهاد كشاورزی اضافه كرد: در سوژه كشت ماهی در دریا با دو میلیون تن ظرفیت، امكان سنجی شده است و سازمان محیط زیست امروز به ما اجازه ۴۰۰ هزار تنی را داده است و ما در قالب ظرفیت ها عمل می نماییم. در ارتباط با آبزیان و مسائل صید و صیادی در داخل دریاها در چارچوبی كه مراكز سفارش می كنند، عمل می نماییم. سازمان های بین المللی هم ناظر هستند و تحت نظر پروتكل ها عمل می كنند. ما هنوز در ۲۰ یا ۳۰ هزار تن هستیم و تا ۲۰۰ هزار تن هنوز فاصله داریم كه اجازه مسجل داده شده هر وقت به آن كرانه ها رسیدیم آن موقع نگرانی نمایندگان درست و صحیح است.




منبع:

5.0 / 5
4327
1398/08/14
23:15:21
تگهای خبر: توسعه , تولید , سازمان , صادرات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
جدیدترین ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
= ۲ بعلاوه ۳
mizansanj.ir - حقوق مادی و معنوی سایت میزان سنج محفوظ است

میزان سنج

خدمات و فروش ترازو و باسکول و ابزار سنجش