در گفت وگو با میزان سنج اعلام شد

افزایش مقاومت خوردگی قطعات با دستگاه های لایه نشانی بومی، كاربرد آزمایشگاهی در دانشگاه های كشور

افزایش مقاومت خوردگی قطعات با دستگاه های لایه نشانی بومی، كاربرد آزمایشگاهی در دانشگاه های كشور به گزارش میزان سنج محققان یكی از شركت های دانش بنیان با دستیابی به دانش فنی تولید دستگاه لایه نشانی توانسته اند لایه هایی با مقاومت خوردگی و سایش بالا بر روی قطعات ایجاد كنند و با عنایت به این توانایی این دستگاه ها در كارخانجات تولیدی كاربردی شده؛ ازاین رو كاربرد این دستگاه وارد فاز صنعتی شده است.


بابك رشیدی از محققان این طرح در گفتگو با ایسنا، با اشاره به اینكه این شركت دانش بنیان فعالیت خویش را در زمینه طراحی و ساخت دستگاه های پوشش دهی در خلأ از سال ۱۳۸۴ آغاز كرد، اظهار داشت: این دستگاه ها در مقیاس های صنعتی و آزمایشگاهی طراحی و ساخته شده اند. دستگاه های آزمایشگاهی دارای محفظه های كوچكی هستند و برای لایه نشانی قطعات آزمایشگاهی و پژوهشگاهی كاربرد دارند.
رشیدی افزود: با افزایش تجربیات به سمت طراحی دستگاه های بزرگ تر لایه نشانی رفتیم و هم اكنون دستگاه های صنعتی لایه نشانی این شركت بعنوان یكی از تجهیزات اصلی كارخانجاتی چون تولید كاشی و سرامیك، شیرآلات، ظرف چینی و صنعت یراق آلات مطرح است.
وی با با اشاره به اینكه این دستگاه می تواند بر روی سطوح مختلف فلزی، بلور و كاشی لایه هایی با رنگ های طلایی، نقره ای و ۷ رنگ، دودی و سایر رنگ ها ایجاد كند، اظهار نمود: لایه های ایجادشده از مقاومت به سایش و خوردگی بالایی برخوردار می باشد.
رشیدی در مورد اعمال انواع رنگ های مختلف بر روی سطوح توضیح داد: همانطور كه در روش آبكاری سنتی از فلزاتی مانند نیكل و كروم استفاده می شود، در این روش هم برخی استفاده ها از برخی فلزات تعریف شده است. بعنوان مثال زمانی كه فلز تیتانیوم در داخل دستگاه بعنوان ماده اولیه قرار می گیرد، در تركیب با گازهای متنوع، تركیب رنگ های مختلفی ایجاد می كند، بگونه ای كه اگر گاز "آرگون" وارد سیستم شود، در تركیب با تیتانیوم رنگ تیتانیوم را ایجاد می كند؛ ازاین رو محصول نهایی نقره ای خواهد شد.
وی با اشاره به اینكه گازهای مختلف در تركیب با تیتانیوم، تركیب رنگ های متنوعی می دهند، اضافه كرد: در تركیب گاز نیتروژن با تیتانیوم، رنگ نقره ای به رنگ طلایی تبدیل می شود.
این محقق با تاكید بر اینكه هزینه های لایه نشانی با استفاده از این دستگاه نسبت به روش های آبكاری سنتی كمتر است، ضمن آنكه ماندگاری بالاتری دارد، افزود: روش لایه نشانی با استفاده از این دستگاه جزو روش های پاك و سبز به شمار می رود؛ چونكه در روش های سنتی آبكاری، معمولاً همراه با پساب هایی است كه باعث آلودگی های زیست محیطی می شود. از آنجایی كه فرآیندهای لایه نشانی در این دستگاه در محیط های خلأ است، هیچ مایع و یا اسیدی در فرآیندها استفاده نمی شود؛ ازاین رو روش مورد استفاده پاك و جایگزین مناسبی برای روش های سنتی است.
رشیدی به روش لایه نشانی مورد استفاده در این دستگاه اشاره نمود و اضافه كرد: از آنجایی كه فرایند لایه نشانی در دستگاه های ساخته شده در محیط خلأ انجام می شود، مولكول های رنگی از فاز جامد به فاز گاز، تبدیل و در فضا منتشر می شوند و زمانی كه قطعات از مقابل این ذرات عبور می كنند، میان این ذرات و قطعات به علت وجود محیط خلأ، چسبندگی ایجاد می شود.
به قول وی، در این فرایند از آنجایی كه قطب مثبت و منفی ایجاد می شود، ذرات جامدی كه به گاز تبدیل گشته اند، با شتاب بیشتری به سطح قطعه می نشینند و چسبندگی بهتری پیدا می كند.
محقق این طرح، نبود آلودگی و پساب را از مزیت های این روش دانست و افزود: هم اكنون كارخانجات مختلفی چون تولید شیرآلات، كاشی، ظروف آشپزخانه از این دستگاه ها خریداری كردند و محصولات این كارخانجات با روش لایه نشانی ما به بازار عرضه شده است، ضمن آنكه با كاربردی شدن این دستگاه در كارخانجات تولیدی، این محصول وارد فاز صنعتی شده است.
رشیدی همینطور با اشاره به كاربردهای آزمایشگاهی دستگاه های لایه نشانی تولید شده، تصریح كرد: تابحال دانشگاه هایی چون تهران، شریف، امیركبیر، خواجه نصیر، الزهرا، اصفهان و مالك اشتر، سایزهای آزمایشگاهی و پژوهشی این دستگاه را از ما خریداری كردند.



5.0 / 5
4517
1398/03/14
15:43:19
تگهای خبر: بازار , تولید , خرید , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
جدیدترین ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
= ۸ بعلاوه ۲
mizansanj.ir - حقوق مادی و معنوی سایت میزان سنج محفوظ است

میزان سنج

خدمات و فروش ترازو و باسکول و ابزار سنجش