حدود نیمی از معادن لرستان از نان خوردن افتاده اند

حدود نیمی از معادن لرستان از نان خوردن افتاده اند به گزارش میزان سنج رئیس خانه معدن لرستان اظهار داشت: ۲۰۴ معدن در استان وجود دارد كه ۴۰ درصد آنها غیرفعال است.


به گزارش میزان سنج به نقل از ایسنا، مصطفی جهانی در نشست با اصحاب رسانه، با اشاره به اینكه دستگاه‎ها معادن باید به روز شوند، اضافه كرد: برای استخراج معادن باید از دستگاه‎های به روز دنیا بهره برد.

رئیس خانه معدن لرستان خاطرنشان كرد: كشور از لحاظ ذخایر معدنی در دنیا دارای ظرفیت بالایی است و هم اكنون حالا هفت درصد ذخایر معدنی جهان در كشور ایران وجود دارد. لرستان در زمینه وجود معادن رتبه پنجم كشور را دارد و حدود ۲۵ درصد از ذخایر سنگ معدنی در استان وجود دارد.

وی بیان كرد: تولید سنگ گوهره از یك میلیون تن در سال به ۲۰۰ هزار تن كاهش پیدا كرده كه سبب بیكاری كارگران شده كه علت آن كاهش ساخت و ساز است.

رئیس خانه معدن لرستان با اشاره به اینكه 16 معدن در بروجرد وجود دارد، تصریح كرد: همینطور 9 كارخانه ماسه‎شویی در شهرستان وجود دارد كه هفت كارخانه و دو كارخانه غیرفعال است.

جهانی بیان كرد: عده‎ای بر این باور هستند كه در معدن خام فروشی انجام می ‎شود اما محصولاتی كه تولید می نماییم محصولات نهایی بوده و به معنای خام فروشی نیست. در معدن، خام فروشی را رانت می نامند كه باید بگویم خوشبختانه در سطح معادن لرستان این رویه وجود ندارد بلكه مواد معدنی تولید شده باید به مناطق دیگر صادر شوند تا ظرفیتهای معدنی استان و به تبع آن بروجرد برای دیگران آشكار شود.
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن لرستان خبر داد:
افت شدید تولید سنگ های تزئینی در استان
پیش از این در سال 91 هم سیامك میرزاوند، رئیس سازمان نظام مهندسی معدن لرستان در جلسه كمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی خرم‎آباد با اشاره به افت شدید میزان تولید سنگ های تزئینی در استان بخصوص شهرستانهای ازنا و الیگودرز در سال‎های اخیر، گفته، بود، مسائل بسیاری سبب این افت تولید شده كه متأسفانه تابحال كارگروهی برای پیدا كردن منشأ این مشكلات در استان تشكیل نشده است.
او، مواردی همچون حمایت نشدن حقوقی وزارت صنعت، معدن و تجارت از بهره‎برداران معدنی، اعمال نشدن سیاستهای تشویقی، عرضه نشدن انرژی ارزان به معادن، واگذاری معادن به افراد بدون صلاحیت فنی، نظارت نكردن بر نحوه استخراج از معادن، حمایت نشدن از فرآوری و بازیافت باطله‎های معدنی همچون مشكلات كلیه واحدهای معدنی در استان دانست و افزود: مشكل تأمین سوخت، برگزار نكردن دوره‎های آموزشی كاربردی توسط ارگان‎های مرتبط، پرداخت نشدن تسهیلات سرمایه در گردش و خرید ماشین‎آلات، فرسوده بودن ماشین‎آلات، بكارگیری نشدن فنون و علم جدید در استخراج و فرآوری مواد معدنی، نبود اتحادیه صنف بهره‎برداران معدنی و معارضین محلی از دیگر مشكلات این واحدها هستند.
رئیس انجمن كارآفرینان و تلاشگران استان هم خواهان تحقیقات اصولی در مشخص كردن میزان بهره‎برداری مجاز در هریك از معادن شد و عنوان كرد: هم اكنون نحوه بهره‎برداری از معادن بسیار غلط بوده و در اغلب معادن میزان مواد معدنی برداشت شده بسیار كمتر از تخریب بوجود آمده است.
كیوان كاظمی همینطور با اشاره به اعطای مجوز بهره‎برداری به افراد بدون صلاحیت، عنوان كرد: دریافت مجوز توسط افراد فاقد صلاحیت در استان علاوه بر كاهش میزان بهره‎وری معادن استان فضای كافی برای فعالیت افراد متخصص در استان را هم از بین برده است. سازمان‎های دولتی باید بر مبنای نیاز بازار و هدف‎گذاری صورت گرفته در این بخش نسبت به صدور مجوز، اقدام و برای اعطای مجوز باید صلاحیت فنی و مالی افراد بررسی شود.
معاون امور معدن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان هم با اشاره به اینكه اساس كار معدن‎داران با سازمان‎های محیط زیست و منابع طبیعی در تضاد است، اظهار داشت: معدن یعنی «تخریب و بهره‎برداری» و محیط زیست به دنبال احیا و نگهداری است. وظیفه اصلی ما از بین بردن این تضاد نظارت بر استخراج اصولی از معادن است.
مهدوی با اشاره به اینكه هم اكنون لرستان از لحاظ تعداد واحدهای سنگبری مقام دوم را در بین استان‎های كشور داراست، خاطرنشان كرد: با ادامه تعطیلی واحدها بزودی شاهد كاهش میزان اشتغال و درآمد زایی در استان خواهیم بود.
اردوان كاظمی، معاون اداره كل منابع طبیعی و آبخیزداری استان هم در این نشست اظهار داشت: در استانی مانند مركزی كه بخش اعظمی از آن كویری است، سال قبل به300 استعلام سازمان صنعت، معدن و تجارت پاسخ منفی داده شده و بعد از پیگیری‎های انجام شده و با دخالت استانداری مركزی، تفاهم‎نامه‏ای میان اداره كل منابع طبیعی و سازمان صنعت، معدن و تجارت مركزی منعقد شده كه بر مبنای آن مساحت معادن طبقه دوم در آن استان كه بر مبنای قانون 40 كیلومتر مربع است به 4-5 هكتار كاهش یافته است.
وی افزود: در لرستان با عنایت به بالا بودن میزان بیكاری و پایین بودن سطح درآمد مردم، با وجود اینكه بخش اعظمی از اراضی استان را مناطق جنگلی تشكیل می ­دهند و در سالهای اخیر تخریب بسیاری هم در نتیجه راه اندازی معادن در این مناطق صورت گرفته و به اغلب استعلام‎های صورت گرفته از جانب سازمان صنعت، معدن و تجارت استان پاسخ مثبت داده شده است.
معاون اداره كل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بیان كرد: متأسفانه این سازمان اجازه بهره‎برداری بیش از اندازه مجاز اعلام شده از جانب اداره منابع طبیعی را به معدن‎داران می‎دهد كه باعث از بین رفتن منابع جنگلی در استان می‎شود.





5.0 / 5
4714
1397/11/02
15:45:07
تگهای خبر: بازار , بیكاری , تجارت , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
جدیدترین ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
= ۵ بعلاوه ۴
mizansanj.ir - حقوق مادی و معنوی سایت میزان سنج محفوظ است

میزان سنج

خدمات و فروش ترازو و باسکول و ابزار سنجش