عضو هیات مدیره انجمن تولیدكنندگان فولاد:

ارز برگردانده شده برای فولاد زیادی هم بود!

ارز برگردانده شده برای فولاد زیادی هم بود! به گزارش میزان سنج به قول یك عضو هیات مدیره انجمن تولیدكنندگان فولاد، با عنایت به هدف تولید ۲۵ تنی فولاد امسال و احتساب نیاز به ۱۲۰ دلار به ازای تولید هر تن فولاد، تنها حدود دو میلیارد نیاز ارزی صنعت فولاد برای تولید است؛ ازاین رو ارز برگردانده شده بیشتر از آنچه باید برگشت داده شده است و بدعهدی صورت نگرفته است.


به دنبال انتشار خبر «توقف صدور مجوز ترخیص كالا از گمرك برای فولادسازان بزرگ از جانب بانك مركزی» این مرجع اعلام نمود كه صادركنندگان عمده كانی های فلزی از آغاز سال جاری تاكنون، علیرغم صدور معادل حدود سه میلیارد یورو كالا، تنها به بازگرداندن معادل حدود ۸۳۹ میلیون یورو ارز به كشور اقدام نموده اند، ازاین رو بانك مركزی هم در جهت اجرای مصوبات ارزی دولت و دستورالعمل بازگشت ارز حاصل از صادرات، از تخصیص ارز جدید به صادركنندگانی كه در عمل نسبت به مقررات كوتاهی داشته اند، جلوگیری كرده است.

در این رابطه سیدرضا شهرستانی - عضو هیات مدیره انجمن تولیدكنندگان فولاد ایران - به ایسنا اظهار داشت: در این زمینه نخستین نكته این است كه برگشت داده نشدن ارزهای حاصل از صادرات تنها متوجه فولاد نیست و آلومینیوم، مس و غیره را هم شامل می گردد.

وی اضافه كرد: به صورت كلی در هشت ماهه اول سال جاری در حدود پنج میلیون تن صادرات با قیمت ۴۳۰ دلار انجام شده است؛ ازاین رو در مجموع حدود دو میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار صادرات ما در هشت ماهه نخست سال جاری بوده است. این در شرایطی است كه برای تولید فولاد به ازای هر تن، ۱۲۰ دلار برای الكترود، قطعات یدكی و غیره نیاز است.

عضو هیات مدیره انجمن تولیدكنندگان فولاد با اشاره به اینكه برنامه امسال تولید ۲۵ میلیون تن فولاد بوده است اظهار داشت: با احتساب نیاز به ۱۲۰ دلار یاد شده برای تولید هر تن فولاد، در حدود سه میلیارد دلار نیاز ارزی ما برای تولید فولاد بوده است؛ بنابراین برای هشت ماه بیشتر از دو میلیارد دلار تنها برای تولید احتیاج است. ازاین رو ارز برگردانده شده بیشتر هم بوده و كوتاهی صورت نگرفته است.

وی در ارتباط با مبحث برگشت داده نشدن ارزهای صادراتی فولاد، اظهار نمود: طبق صحبت های انجام شده با رییس بانك مركزی این مورد عنوان شد كه ارزها اگر به صورت كالا برگردانده شود بدین صورت كه ثبت سفارش ها صورت گیرد و كالا وارد شود، ارزها تبدیل به كالا شده و به كشور وارد شده است، ازاین رو بدعهدی در كار نبوده است.

عضو هیات مدیره انجمن تولیدكنندگان فولاد اضافه كرد: علاوه بر این بخشنامه ابلاغ گردیده توسط بانك مركزی بر این اساس كه صادرات زیر یك میلیون یورو با كارت های بازرگانی، احتیاج به برگشت ارز ندارند، این فرصت را تولید كرد كه خیلی از شركت های خارجی همچون افغانستان و عراق با كارت های بازرگانی یك مرتبه مصرف (اجاره ای) خود خریدها را انجام دهند و صادرات را انجام داده اند كه معضل بسیار بزرگی را بوجود آورده است.

شهرستانی خاطرنشان كرد: بارها به وزارت صمت و حتی بانك مركزی اعلام گردید كه تنها امكان صادرات به شرط وجود گواهی مبدا صورت گیرد تا تنها صادركننده واقعی و تولیدكننده امكان صادرات داشته باشند؛ نه اینكه واسطه ها صادرات را خرد كرده و به زیر یك میلیون یورو برسانند و بتوانند با كارت های اجاره ای به امر صادرات بپردازند و در نهایت هم ارز برگشت داده نشده به گردن تولیدكنندگان و صادركنندگان واقعی فولاد بیفتد.



5.0 / 5
4469
1397/10/21
22:27:43
تگهای خبر: بانك , تولید , خرید , دلار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
جدیدترین ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
= ۵ بعلاوه ۳
mizansanj.ir - حقوق مادی و معنوی سایت میزان سنج محفوظ است

میزان سنج

خدمات و فروش ترازو و باسکول و ابزار سنجش