باسكول در حقیقت ترازوی دیجیتال با ابعاد بزرگ است و جهت توزین مواد سنگین و حجیم مورد استفاده قرار می گیرد ، در گذشته از باسكول با حالت قپونی جهت توزین مواد حجیم استفاده می نمودند امروزه از باسكول دیجیتالی جهت توزین استفاده می گردد .
باسكول به دلیل توزین مواد حجیم و بزرگ باید دارای بدنه ی مقاوم بوده و پایه های توزین و كفه نیز از مقاومت خوبی برخوردار باشند تا بتوانند علاوه بر وزن مشخص شده مقداری بیشتر از حد مجاز برای تحمل بار اضافی را داشته باشند .
باسكول سیستمی الكترونیكی است كه از نمایشگر و بدنه و نیز لودسل طراحی گردیده است و اطلاعات توزین پس از قرار گرفتن كالا بر روی كفه به نمایشگر انتقال می یابد ، باسكول بهترین روش توزین برای مواد حجیم است .
امتیاز بهترین باسكول را می توان به باسكول پند و باسكول محك اختصاص داد كه دارای بدنه ی مقاوم بوده و در مدل های گوناگون باسكول فروشگاهی ، باسكول صنعتی ، باسكول آویز ، باسكول جاده ای در حال تولید است .
در باسكول دیجیتال عمل توزین به عهده ی لودسل است و توزین توسط لودسل صورت می گیرد ، باسكول دیجیتالی می تواند از یك یا چندین لودسل ساخته شود و تعداد لودسل ها بر اساس كفه ی توزین تعیین می گردند و هرچه تعداد لودسل بیشتر باشد توزین دقیق تر می گردد البته از سویی نیز قیمت باسكول گران تر می گردد .
زمانی كه لودسل باسكول یك عدد باشد ، كالا یا مواد تقریبا باید در مركز باسكول قرار گیرد تا توزین دقیق انجام گردد ولی زمانی باسكول دیجیتال چهار لودسل داشته باشد با قرار دادن كالا و مواد در هر گوشه از باسكول توزین دقیق انجام می گردد و باسكول دیجیتالی در هر گوشه ی دستگاه یك لودسل دارد .