وعده اصلاح مالیات بر ارزش افزوده تا آخر امسال

وعده اصلاح مالیات بر ارزش افزوده تا آخر امسال میزان سنج: رییس كمیسیون اقتصادی مجلس بحث مالیات بر ارزش افزوده را یكی از مشكلات جدی واحدهای تولیدی دانست و اظهار داشت: تا اواسط اردیبهشت ماه لایحه اصلاح مالیات ارزش افزوده را تدوین می نماییم و قانون جدیدی كه ۳۰ محور اصلی آن با مشورت سه اتاق بخش خصوصی تعریف شده را بررسی خواهیم كرد و قول می دهیم یكی از اقدامات مهم سال ۱۳۹۷ اصلاح مالیات ارزش افزوده باشد.



به گزارش میزان سنج به نقل از ایسنا، محمدرضا پورابراهیمی اظهار نمود: با عنایت به گزارش های موجود در طول سال حدود ۴۰ تا ۴۵ میلیارد دلار میانگین واردات كشور است. حال اگر بررسی نماییم حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد این واردات به حدود ۲۰۰ قلم كالای اساسی مربوط می گردد.

وی ادامه داد: می توان با بررسی این اقلام و وضعیت تولید آن ها در كشور بر بحث واردات مدیریت كرد. اما از اواخر دولت یازدهم درخواست ما از وزارت صنعت، معدن و تجارت برای عرضه گزارشی جامع در این زمینه بی نتیجه بوده است.

پورابراهیمی اضافه كرد: اگر گزارشی جامع در این زمینه به ما ارسال شود می توانیم تصمیم بگیریم كه بر روی بخش واردات چگونه قوانینی می توان اعمال كرد. بحث بعدی هم مبحث ممنوعیت واردات است كه در این زمینه اكنون یك برنامه مشخص در وزارت صنعت، معدن و تجارت وجود ندارد.

این نماینده مجلس اظهار نمود: بخشی از واردات را بطور قطع می توان با استفاده از تولید داخلی جبران كرد. بعنوان مثال در حوزه ای مانند مواد غذایی بویژه شیرینی و شكلات از كشورهایی هستیم كه به كشورهای مختلف صادرات داریم اما در همین شرایط مشابه این مواد غذایی وارد كشور شده و با برندهای اروپایی در فروشگاه ها عرضه می شوند در حالیكه می توان به راحتی تنوع تولید داخل را افزایش داده و با عنایت به كیفیت محصولات داخلی آن ها را به راحتی به كار گرفت.

وی ادامه داد: اكنون بخش مهمی از واردات محصولات ساده ای مثل برنج و دانه ای روغنی تشكیل می دهند كه می توان با هدایت تولیدات كشور از واردات در این بخش جلوگیری كرد.

پورابراهیمی در ادامه در پاسخ به این سوال كه با عنایت به نامگذاری سال مجلس چه برنامه ای برای تحقق این شعار دارد اظهار داشت: سال قبل مقام معظم رهبری اعلام نمودند كه واردات كالایی كه تولید داخل دارد حرام است. از همان زمان ما به این بحث ورود كردیم و از وزارت صمت خواستیم كه آنالیزهای مربوطه را در اختیار ما قرار دهد اما بعد از دو یا سه بار مكاتبه هنوز این گزارشات نه در دولت یازدهم و نه در دولت دوازدهم به ما داده نشده است. تا ما با تطبیق این اطلاعات به نتیجه برسیم.

وی ادامه داد: این كه گفته می گردد باید سلیقه مصرف كننده مبنای عمل قرار گیرد مربوط به زمانی می گردد كه تراز تجاری كشور مثبت باشد. زمانی كه تراز تجاری ما چند میلیارد دلار منفی است نمی توان پذیرفت كه ارز كشور كه با مشكلات مختلف تامین می گردد برای واردات این كالاها خارج شود. این رویكرد جفا به كشور و تولید است.

پورابراهیمی اضافه كرد: در سال ۱۳۹۶ جلسه ای با وزرای اقتصاد و صنعت دولت یازدهم داشتیم و با عنایت به صحبت های رهبری حتی در جلسه ی چند ساعته ما دعوا شد اما یكی از وزیران اعلام می كرد كه تنها رویكرد تعرفه ای را قبول داریم و حتی بحث ممنوعیت واردات را هم قبول نداریم. در صورتی كه این اصل از نظر ما كاملا غیر كارشناسی و در همه دنیا هم این گونه برخورد می گردد.

رییس كمیسیون اقتصادی مجلس در بخش دیگری از صحبت های خود به بحث ممنوعیت واردات خودرو اشاره نمود و اظهار داشت: اگر در این حوزه تخلفی صورت می گیرد و میلیاردها دلار از جیب مردم به سمت دلال های این بازار سرازیر می گردد ربطی به نوع نگاه ما در پشتیبانی از تولید ندارد.




5.0 / 5
4675
1397/01/16
21:22:38
تگهای خبر: تجارت , تولید , دلار , دولت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
جدیدترین ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
= ۸ بعلاوه ۳
mizansanj.ir - حقوق مادی و معنوی سایت میزان سنج محفوظ است

میزان سنج

خدمات و فروش ترازو و باسکول و ابزار سنجش