واكنش معاون صنایع عمومی وزارت صمت به نامه برخی انجمن های صنعتی

انرژی و کارگر را با دلار ۱۵هزار تومانی دریافت میکنند اما ارز را میخواهند ۶۰هزار تومان بفروشند

انرژی و کارگر را با دلار ۱۵هزار تومانی دریافت میکنند اما ارز را میخواهند ۶۰هزار تومان بفروشند به گزارش میزان سنج، برادران نامه ۱۰ انجمن صنعتی در رابطه با نرخ ارز را منتسب به جریان تورم ساز خواند و اظهار داشت: انرژی و کارگر را با دلار ۱۵هزار تومانی دریافت می کنند اما ارز را می خواهند ۶۰هزار تومان بفروشند


به گزارش میزان سنج به نقل از ایسنا، محمدمهدی برادران، معاون صنایع عمومی وزارت صمت در گفتگو با ایسنا در واکنش به نامه اخیر برخی تولیدکنندگان بزرگ کشور به مقام معظم رهبری درمورد بازگشت ارز صادراتی و فروش آن به نرخ بالاتر از نیما با تاکید براینکه این نامه جای ابهام دارد، اظهار نمود: در واقع اینها جریان تورم ساز کشور هستند. جریان تورم گرایی که سومدیریت خویش را با کاهش پول ملی تنظیم می کنند. اینها شرکت هایی هستند که بعضی از آنها به جای این که به بهره وری تولید فکر کنند هر ساله در این فصل با بازی با صورت های مالی و قیمت سازی، سودهای کلان گزارش می کنند؛ مثلاً شرکتی که سال قبل ۱۰۵ همت سود گزارش کرده است چرا باید چنین نامه ای بنویسد؟
اگر صنایع پایین دست این مورد را مطرح می کردند مشکلی نیست
وی افزود: بعنوان نمونه انجمن نساجی یا صنعت کفش که این نامه را امضا کردند باید بررسی شوند که آیا اساسا ارزی آورده اند که در کانال ۴۰ هزار تومان فروخته باشند؟ اینها که ارز خویش را در کانال های بالاتر می فروشند.
برادران خاطرنشان کرد: شرکتی که تولیدش کمتر شده چرا سودش زیاد شده است؟ این سوال بنده سبب ناراحتی بسیاری شده بود، اما واقعا ۱۰۵ همت سود چه معنایی می دهد؟ اصلا چه مشکلی بزرگی وجود داشت که به رهبری نامه نوشته اند؟ از این بیشتر می خواستند سود کنند؟ اگر صنایع پایین دست این مورد را مطرح می کردند مشکلی نیست اما نه صنایع بالادست.
معاون صنایع عمومی وزیر صمت ضمن اشاره به دخالت بی مورد بورس کالا در این موضوع، تصریح کرد: بورس کالا یک شرکت خصوصی است و نباید در حوزه سیاستگذاری دولت وارد شود که در این صورت تخلف آن محرز است. بورس کالا کارمزدش را بگیرد تا در آن بستر معاملات صورت بگیرد.
چرا حقوق مالکانه دولت را با نرخ ۶۰ هزار تومان نمی دهند؟
وی خاطرنشان کرد: سهامدار بورس کالا شرکت مس است و معلوم است این شرکت یا شرکت فولاد می خواهند بیشتر بفروشند. اینها می خواهند بیشتر سود کنند و بنابراین چنین کاری کرده اند. تصور کنید شرکت فولاد پارسال ۱۰۸ همت سود کرده است؛ از جیب مردم و از جیب زنجیره پایین دست مثل لوازم خانگی که باید سود می کرد اما در واقع با خام فروشی سود کرده است! هم اکنون هم کالا را داخل کشور گران تر می فروشند و حالا می گویند ارز صادراتی را با نرخ بالاتر بفروشیم!
برادران افزود: آقایان انرژی را با دلار ۱۰ هزار تومان، نیروی انسانی را با دلار ۱۵هزار تومان و بنزین را با دلار هزار تومان می گیرند؛ بعد کالا را با نرخ ۵۰ هزار تومان بفروشند؟ چرا باید این گونه باشد؟ مگر این که بگوییم حقوق مالکانه دولت را با نرخ ۶۰ هزار تومان پرداخت کنند و همچنین انرژی و... را سپس در این شرایط ارز صادراتی را با نرخ ۶۰ هزار تومان بفروشند.
چرا هر سال در اردیبهشت ماه جریان سازی می کنند؟
به قول معاون صنایع عمومی وزارت صمت، متوسط مواد اولیه این شرکت ها کمتر از ۳۰ هزار تومان است؛ مگر حقوق نیروی انسانی را با دلار ۶۰ هزار تومانی می دهند که می خواهند ارز صادراتی خویش را بالا بفروشند؟!
وی با تاکید براینکه جریانی پشت پرده است که هر سال اردیبهشت ماه جریان سازی می کنند و سال جاری بورس کالا هم ایدئولوگ آنها شده است، خاطرنشان کرد: رهبری قبلا پاسخ اینها را داده اند که شرکتهای بزرگ دولتی که مواد اولیه را از دولت می گیرند چرا برنامه ها و سیاست های خویش را با دلار تلگرامی تنظیم می کنند؟



5.0 / 5
319
1403/02/19
10:44:11
تگهای خبر: بورس , تولید , دلار , دولت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
جدیدترین ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
= ۹ بعلاوه ۵
mizansanj.ir - حقوق مادی و معنوی سایت میزان سنج محفوظ است

میزان سنج

خدمات و فروش ترازو و باسکول و ابزار سنجش