گردشگری با طعم معدن!

گردشگری با طعم معدن! به گزارش میزان سنج، سال جاری هم شرکت سنگ آهن میزبان گردشگران نوروزی از سراسر کشور بود. اهدای پک نوروزی سنگ آهن و خوش آمد گویی پرسنل در ورودی معدن به گردشگران نخستین چیزی بود که توجه هر شخصی را به خود جلب می کرد.


به گزارش میزان سنج به نقل از مرکز اطلاع رسانی شرکت شرکت سنگ آهن مرکزی، به قول مجید فتوحی کارشناس امور بازدیدهای نوروزی چغارت، روزانه بیشتر از ۲ هزار نفر از معدن بازدید می کنند به نحوی که مجبور به افزایش مدت زمان بازدید در دو نوبت بامداد و عصر شدند. فتوحی در این زمینه می گوید: گردشگران از سراسر ایران برای بازدید به چغارت آمدند اما یزد، شیراز و کرمان بیشترین آمار بازدید کنندگان را به خود مختص کرده است.

در ادامه به سراغ گردشگران رفتیم تا نظر آنها در مورد این بازدید جویا شویم. یکی از گردشگران اظهار داشت: شیرازی هستم و برای نخستین بار به چغارت آمدم تصور نمی کردم معدن سنگ آهن به این بزرگی باشد و این حجم از حفاری نشان دهنده تلاش کارگران زحمتکش است. میهمان یزدی هم اظهار داشت: یکی از جاذبه های زیبای بافق، معدن چغارت بود و خوشحالم که برای نخستین بار از نزدیک این پیت را مشاهده کردم همینطور راهنمایی، پاسخگویی و برخورد خوب پرسنل برایم قابل تحسین است و پیشنهاد می کنم در سطح استان اطلاع رسانی کافی برای بازدید صورت گیرد.
نکته قابل توجه حضور بافقی ها در پیت چغارت بود یک بانوی بافقی ضمن اشاره به این که «شنیدن کی بود مانند دیدن» اظهار داشت: با این که از سنگ آهن زیاد شنیدم اما دوست داشتم که از نزدیک شاهد نحوه فعالیت این معدن باشم. «موزه سنگ آهن بافق؛ ترکیبی از سنگ، خاطرات و وسایل عتیقه» موزه ای سنگ که در سال ۱۳۹۵ در چغارت راه اندازی شد در واقع خانه دکتر به آئین، نخستین مدیر عامل شرکت سنگ آهن است که بازسازی و به موزه تبدیل گشته است. در بدو ورود به موزه با مجموعه تصاویر قدیمی از سالهای آغازین فعالیت معدن، کارشناسان، مدیران و … روبرو می شوید. روبروی آن مجموعه سنگ های برداشت شده از معادن بافق آن هم نه سنگ معمولی بلکه جلوه زیبایی از سنگ های تزئینی و چشم نواز قرار دارد که دیدن آن خالی از لطف نیست. نمونه سنگ هایی از بلوک بافق، زرند، ساغند، رباط پشت بادام و مقداری از سایر معادن کشور در این موزه به چشم می خورد. قسمتی از موزه که چون نگین در بین بازدیدکنندگان احاطه شده بود یوز تاکسیدرمی شده بود که متأسفانه در اثر تصادف در جاده گزو از بین رفته است و در نهایت اتاقک نگهداری وسایل قدیمی اکتشاف، استخراج و لوازم اداری از دهه ۴۰ سنگ آهن در این موزه قرار دارد. مجید فتوحی کارشناس بازدیدها و تشریفات سنگ آهن از بازدید دوبرابری چغارت نسبت به گذشته اطلاع داد و اضافه کرد: بعد از افتتاح موزه در سال ۹۵، بازدید از چغارت از ۱۰ هزار نفر به بیشتر از ۲۰ هزار نفر بالا رفته است! یکی از مسافران نوروزی اظهار داشت: تصاویر قدیمی که نشان داده است این معدن در گذشته یک کوه عظیم بوده و بعد از نیم قرن حفاری به این صورت درآمده است برایم جالب توجه بود همینطور دستگاههای قدیمی که عتیقه شمرده می شود و در مجموع از دیدن حفظ و نگهداری وسایل و سنگ های این معدن لذت بردم. وی ادامه داد: اطلاعات زیادی کسب کردم و بعنوان یک ایرانی به وجود چنین مکانی افتخار می کنم. گفتنی است؛ معدن چغارت، سومین معدن کشور و پنجمین معدن خاورمیانه است که قدمت آن به ۶۵۰ میلیون سال پیش برمی گردد. این معدن در ابتدا به شکل کوه بوده که هزار و ۲۸۶ متر از سطح دریا ارتفاع داشته است. بهره برداری از این معدن از شهریور ماه سال ۱۳۵۰ شروع شده و بیشتر از نیم قرن از عمر این معدن می گذرد.

5.0 / 5
791
1402/01/18
17:10:16
تگهای خبر: امداد , دستگاه , شركت , متر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
جدیدترین ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
= ۵ بعلاوه ۱
mizansanj.ir - حقوق مادی و معنوی سایت میزان سنج محفوظ است

میزان سنج

خدمات و فروش ترازو و باسکول و ابزار سنجش