طی ۳ سال اخیر رقم خورد؛
شكوفایی صنعت لوازم خانگی در سایه تحریم
میزان سنج: مدیر کل صنایع لوازم خانگی وزارت صمت با اشاره به صادرات 200 میلیون دلاری لوازم خانگی در سال گذشته، برآورد کرد صادرات طی سال جاری به 600 میلیون دلار افزایش یابد.
به گزارش میزان سنج به نقل از مهر، کیوان گردان مدیرکل صنایع برقی، فلزی و لوازم خانگی وزارت صنعت، معدن و تجارت در مراسم شروع به کار انجمن قطعه سازان لوازم خانگی با اعلان اینکه سال ها بود که خلاء وجود چنین انجمنی احساس می شد، اظهار داشت: قطعه سازی لوازم خانگی موتور محرکه این صنعت است و با بهره گیری از تولید قطعات لوازم خانگی برای نخستین بار در سال ۹۹ توانستیم نیازهای اصلی این صنعت را خودکفا نماییم.
وی با اشاره به این که در سال های ۹۵ و ۹۶ تا ۶۰ درصد بازار لوازم خانگی در اختیار برندهای خارجی بود و ۴۰ درصد تولید داخل نیز از عمق ساخت داخل بسیار پایینی برخوردار بود، گفت: از خرداد ۹۷ واردات لوازم خانگی را متوقف کردیم. هرچند فکر نمی کردیم تحریم ها تا این حد مبادلات مالی این صنعت را سخت کند اما با این وجود در سال ۹۹ در اقلام اصلی لوازم خانگی خودکفا شدیم و امسال به دنبال صادرات برخی محصولات هستیم.
این مقام مسئول در وزارت صمت تصریح کرد: پیش از تحریم ها سالانه هفت میلیون دستگاه لوازم خانگی تولید می کردیم اما سال قبل بیش از ۱۵ میلیون دستگاه انواع لوازم خانگی در داخل تولید شد. هم اکنون این صنعت ۳۰۰ هزار نفر اشتغال مستقیم و یک میلیون نفر اشتغال غیرمستقیم دارد و ۵۰۰ بنگاه فعال در حوزه صنعت لوازم خانگی داریم.
گردان میانگین عمق ساخت داخل لوازم خانگی را ۷۰ درصد عنوان و اشاره کرد: دو محصول تلویزیون و کولر گازی نسبت به سایر لوازم خانگی از عمق ساخت داخل کمتری برخوردار می باشند. با این وجود سال قبل ۲۰۰ میلیون دلار صادرات لوازم خانگی داشتیم و پیش بینی امسال ما صادرات ۶۰۰ میلیون دلاری لوازم خانگی است.
مدیر کل صنایع لوازم خانگی وزارت صمت با اشاره به برنامه ریزی این وزارتخانه در طراحی مسیرهای تامین ارز اظهار داشت: در صنعت لوازم خانگی از ارز صادراتی، ارز نیمایی و ارز تهاتری استفاده می شود بطوریکه ۵۰ درصد ارز مورد نیاز این صنعت را از تهاتر تامین کرده ایم.
منبع: میزان سنج
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
جدیدترین ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران در مورد این مطلب