در گفت وگو با میزان سنج مطرح شد
پشتیبانی و مانع زدایی دو بال پروسه تولید
مدیرعامل یکی از شرکت های دانش بنیان با اعلان اینکه ایران در شاخص جهانی سهولت کسب وکار در جایگاه مناسبی قرار ندارد، اشاره کرد: پشتیبانی و مانع زدایی دو بال پروسه تولید است، ضمن آنکه ثبات قوانین بهترین امکانی است که در اختیار شرکت های دانش بنیان است؛ چونکه امکان برنامه ریزی را برای آنها فراهم خواهدنمود.
دکتر علی رسولی زاده، مدیرعامل یکی از شرکت های دانش بنیان فعال در حوزه اینترنت اشیاء در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به موانع موجود در راه توسعه شرکت های دانش بنیان، اظهار داشت: موانعی که شرکت های دانش بنیان در پروسه تولید با آن دست و پنجه نرم می کنند به دو دسته " پیش از تولید" و "حین تولید" تقسیم بندی می شوند.
وی موانع پیش از تولید را معطوف به مجوزهای راه اندازی شرکتها دانست و اظهار نمود: این مجوزها از طرف سازمان های مختلفی صادر می شوند و تعدد این مجوزها از یک سو و سخت بودن شرایط ستاندن مجوزها از طرف دیگر، راه اندازی کسب وکارها و خصوصاً شرکت های دانش بنیان را گرفتار چالش هایی کرده است.
بگفته مدیر عامل این شرکت، تعداد این مجوزها به قدری زیاد است که سبب شده ایران در شاخص سهولت راه اندازی کسب وکار در دنیا در جایگاه مناسبی قرار نگیرد.
رسولی زاده به موانع حین انجام کار اشاره نمود و تصریح کرد: ارتباط با سازمان تامین اجتماعی، اداره مالیات، شهرداری ها همچون موانع موجود در پروسه تولید به شمار می روند که این موانع پروسه تولید را مبتلا به اختلال خواهند کرد.
مدیر عامل این شرکت دانش بنیان، افزود: برای طراحی و تولید محصولات دانشی، گاهی نیاز به یکسری مجوزها است که ستاندن آنها دشوار و زمان بر است و با اهمیت ترین درخواست دراین زمینه حذف تعدادی از این مجوزها است، ضمن آنکه تامین مالی در تولید محصولات حائز اهمیت است؛ چونکه تولید کالاهای دانش بنیان به سبب ماهیت دانشی که این محصولات دارند، نیازمند به سرمایه گذاری در بخش های تحقیق و توسعه است.
رسولی زاده با تاکید بر اینکه بخش تحقیق و توسعه نیازمند سرمایه گذاری های قابل توجهی است، اشاره کرد: از طرف دیگر تعامل با سازمان های دولتی مانند سازمان تامین اجتماعی و مالیات جهت تامین منابع مالی برای بخش تحقیق و توسعه از دیگر چالش های شرکت های دانش بنیان است؛ چونکه این سازمان ها تجربه هزینه های بالای R&D را ندارند و برای شرکت های دانش بنیان مشکل تراشی می کنند و گاهی هزینه های شرکتها در این سازمان ها مورد پذیرش قرار نخواهد گرفت و در نتیجه ممکنست پروسه تولید محصولات دانش بنیان را مبتلا به اختلال و یا کندی کند.
وی به تعدادی از حمایت های ارائه شده به شرکت های دانش بنیان اشاره نمود و اظهار داشت: حمایت هایی که از شرکت های دانش بنیان شده، بیشتر معطوف به حمایت هایی است که از جانب معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و نهادهای ذیل آن بوده که این حمایت ها تا کنون اثرات قابل توجهی در راه اندازی و توسعه فعالیت این شرکتها و اکوسیستم نوآوری داشته است، ولی آنجایی که حمایت ها به سایر نهادها بر می گردد، همکاری قابل توجهی از طرف این سازمان ها با شرکت های دانش بنیان دیده نشده است.
رسولی زاده نمونه این همکاری را همکاری میان شهرداری با شرکت های دانش بنیان نام برد و افزود: یکی از ملزومات شرکت های دانش بنیان استقرار در بعضی مناطق است که گاهی شهرداری همکاری لازم را در این عرصه با شرکت های دانش بنیان ندارد.
مدیر عامل این شرکت دانش بنیان صادرات محصولات را از ملزومات شرکت های دانش بنیان نام برد و تصریح کرد: به سبب وجود ماهیت نوآوری شرکت های دانش بنیان، محصولات تولیدی در این شرکتها امکان رقابت و عرضه در سطح بین المللی را دارند و بدین جهت با وجود تحریم های موجود اقداماتی از طرف این شرکتها در زمینه عرضه محصولات به بازارهای بین المللی صورت گرفته است، نمونه های آنرا می توان در حوزه های نانو، فناوری اطلاعات، دارویی و بیوتکنولوژی مشاهده کرد.
رسولی زاده، "پشتیبانی" و "مانع زدایی" را دو بال اصلی مربوط به پشتیبانی از تولید دانست و اظهار داشت: موضوع مانع زدایی از اهمیت بیشتری برخوردار است؛ چونکه تا موانع موجود برداشته نشود، حمایت ها بی اثر است.
وی "ثبات قوانین" را از دیگر ضروریات حوزه تولید نام برد و افزود: ثبات قوانین بهترین امکانی است که در اختیار شرکت های دانش بنیان است؛ چونکه امکان برنامه ریزی را برای آنها فراهم خواهدنمود و در گام بعدی باید در جهت حذف موانع تولید اقدام گردد.
به گزارش میزان سنج به نقل از ایسنا، شاخص آسانی انجام کسب وکار (Ease of doing business index) شاخصی است که از طرف بانک جهانی تعریف شده است و در این رتبه بندی کشورهایی که دارای رتبه های برتر هستند، نشان میدهد که مقررات بهتری برای کسب وکارها و حمایت های قویتر از حقوق مالکیت خصوصی اجرائی شده است.
طبق گزارش بانک جهانی، رتبه ایران در سال ۲۰۲۰ در شاخص سهولت انجام کسب وکار نسبت به سال ۲۰۱۹، ۱۱ پله تضعیف شده است. از نکات شایان توجه این گزارش می توان به عدم تغییر امتیاز ایران در ۶ زیرشاخص سهولت کسب وکار اشاره نمود و رتبه ایران تنها در دو زیرشاخص "حمایت از سرمایه گذاران خرد" و "شرایط و مقررات ستاندن مجوز ساخت" به ترتیب ۳ و ۱ رتبه بهبود یافته است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
جدیدترین ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران در مورد این مطلب