آیا پرورش طیور محلی نیازی به هزینه بالایی دارد؟
به گزارش میزان سنج در سالهای اخیر با افزایش تقاضای گوشت و تخم طیور محلی، پرورش این طیور افزایش قابل ملاحظه ای داشته است. این پرورش در صورتیکه پرورش دهنده روشی درست در پیش گرفته باشد سود دهی مناسبی به همراه دارد.
به گزارش میزان سنج به نقل از مهر، تجهیزات مرغداری شامل ابزارهای مختلفی می شود که در پرورش طیور نقش به سزایی را عمل می کنند. این ابزارها از زمان تولید جوجه ها تا زمان بسته بندی لاشه آنها برای ارائه به بازار را شامل می شوند. بسته به شرایط مختلف نوع دستگاه های مورد استفاده متفاوت می باشد. کارفرما در زمان تهیه دستگاهها باید توجه ویژه ای به شرایط پرورش خود داشته باشد و بدون بررسی شرایط مدنظر سالن های پرورش مبادرت به خرید تجهیزات مرغداری نکند.
به طور کلی در صورتیکه قبل از آغاز به پرورش برنامه ای مدون و پیش بینی شده طراحی شده باشد، می توان با هزینه ای پایینی به درامد بالایی در صنعت پرورش طیور رسید.
از ابزارهای مهم در تجهیز سالن مرغداری می توان به سیستم های گرمایشی و سرمایشی اشاره نمود. سیستم های گرمایشی متنوعی در سالن های پرورش مورد استفاده قرار می گیرند که همچون آنها می توان به جت هیترها و هیترهای تابشی اشاره نمود. این سیستم ها باتوجه به نوع سیستم تهویه در سالن قرار داده می شوند. بعد از بررسی سیستم تهویه باتوجه به میزان آلایندگی تجهیزات گرمایشی، گزینه ای مناسب از جانب متخصصین برای سالن پرورش انتخاب می شود.
در خیلی از سالن های پرورشی به سبب وجود سیستم های تهویه ی مناسب از جت هیترهای معمولی استفاده می شود که قدرت گرمایشی مناسبی را در مقابل قیمت تمام شده در اختیار کاربر قرار می دهند. این سیستم ها امکان کار با گاز شهری و همین طور گازوئیل را دارند و بدین جهت امکان استفاده از آنها در وضعیت مختلف وجود دارد.
تجهیزات سرمایشی مورد استفاده در سالن های پرورش طیور بومی شامل انواع فن ها و دیوارهای سلولزی است. این دیواره ها در فصول گرم بر روی قسمتی مشخص از دیواره ی سالن پرورش قرار گرفته و با سیستم مشابه اما بسیار پیشرفته تر با سیستم کولرهای ابی مبادرت به خنک کنندگی محیط می کند. توجه داشته باشید در صورت نیاز می توانید تمامی محصولات سرمایشی، گرمایشی و رطوبتی را از صنایع ماشین سازی دکتر قشلاق تهیه کنید.
این دیواره ها دارای لایه هایی از کاغذ مخصوصی می باشند که به صورت فشرده بر روی هم قرار داده شده اند. آب توسط نازل دستگاه بر روی دیواره پرتاب می شود و دیواره آب را جذب کرده و سپس فن مخصوص مبادرت به عبور هوا از داخل دیواره و در نتیجه پخش دمای خنک در سالن می کند.
از دیگر راه های خنک سازی سالن های پرورش می توان به استفاده از مه پاش اشاره نمود. مه پاش های مخصوص بدین منظور وجود دارند که با آزاد کردن هوای خنک در سالن شرایط مناسبی را برای ایجاد هوایی خنک و در نتیجه افزایش راندمان طیور به وجود می آورد.
سیستم های تغذیه
از دیگر تجهیزات مورد استفاده در سالن های پرورش بهره مندی از سیستم های مخصوص برای دانخوری و آبخوری طیور می باشد. در طراحی این سیستم ها در سالهای اخیر تلاش شده است که سیستم ها به شکلی طراحی شوند که حضور اپراتورها در داخل سالن پرورش به حداقل برسد. این مورد بیشتر به سبب حفظ سلامت طیور انجام می گیرد تا امکان الوده شدن آنها به بیماری افزایش پیدا نکند.
از این رو از خط آبخوری و خط دانخوری بجای استفاده از دانخوری و آبخوری دستی و معمولی استفاده می شود. آبخوری ها تنوع بالایی دارند که از شناخته شده ترین آنها که هم از نظر دسترسی و هم از نظر صرفه جویی بهترین مورد است، آبخوری های نیپل می باشند. آبخوری های نیپل در صورتیکه طیور به آنها نوک بزنند آب را در اختیار پرنده قرار می دهند. در نتیجه درصد آلودگی محیطی به صفر رسیده و از طرفی دیگر آب قرار داده شده در این آبخوری ها بخار نشده و انرژی هدر نمی رود.
دانخوری ها نیز شرایط مشابهی دارند، خطوط دانخوری شبکه ای می تواند از حضور اپراتور در داخل مرغداری بکاهد و در نتیجه ایمنی طیور به خطر نمی افتد. این دستگاهها بیشتر به صورت شبکه ای طراحی می شوند تا طیور امکان وارد شدن به داخل آنها را نداشته باشند. این امر از آلودگی دانها جلوگیری می کند.
سالن تولید جوجه ۱ روزه
پرورش دهنده ی طیور در روش برای تهیه جوجه ها در اختیار دارد؛
* استفاده از تخم نطفه دار و جوجه کشی از آن
* خرید جوجه ۱ روزه
در این شرایط پرورش دهنده باید شرایط مدنظر خودرا سنجیده و مبادرت به تهیه جوجه با یکی از روش های اشاره شده کند. از نظر سوددهی به صورت عمومی می توان اظهار داشت که روش اول به صرفه تر می باشد. مخصوصاً اگر پرورش دهنده سالن پرورش طیور مولد نیز داشته باشد. در این صورت خود پرورش دهنده با تخم های نطفه داری تولیدی طیور خود می تواند جوجه ی ۱ روزه را تولید و چرخه ی تولید و فروش را مستقل از بازار انجام دهد.
برای انجام این کار نیاز به استفاده از دستگاه جوجه کشی می باشد. انواع دستگاه جوجه کشی با ظرفیت های مختلفی در بازار موجود می باشد که باید باتوجه به ظرفیت تولیدی سالن دستگاه مورد نظر تهیه شود.
دستگاه های جوجه کشی علاوه بر اینکه دارای ظرفیت های مختلفی می باشند، دارای یکسری خاصیت هایی هستند که بسته به نوع طیور پرورش از درجه اهمیت متفاوتی برخوردار می باشند. برای مثال استفاده از حسگرهای باکیفیت در جوجه کشی از غازها، اردک ها و بوقلمون ها و بطور کلی طیوری که دارای تخم نطفه دار گرانقیمتی هستند از اهمیت بالاتری برخوردارست. چونکه حسگر دستگاه با بررسی دقیق شرایط دستگاه موجبات انجام تغییرات مختلف دمایی، رطوبتی، تهویه و … را فراهم می آورد و بدین جهت هرچقدر تخم نطفه دار ارزشمندتر باشد، عقل حکم به استفاده از دستگاه باکیفیت تری می کند.
در اختتام...
اگر بطور کامل از موارد مهم در راه اندازی سالن های پرورش و یا حتی سالن های پرورش کوچک اطلاع ندارید، قبل از مبادرت به هزینه برای خرید تجهیزات مرغداری و … اطلاعات کافی در مورد دستگاهها و نیازهای خود کسب کنید و سپس با یک برنامه ریزی از پیش تعیین شده و کمک از افراد باتجربه، مبادرت به راه اندازی کسب وکار خود نمایید تا به سودی معقول در کسب وکار خود دست یابید.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
منبع: mizansanj.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
جدیدترین ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران در مورد این مطلب