تا پایان سال ۱۴۰۰ محقق می شود
برخورداری 50 هزار خانوار عشایر از انرژی خورشیدی
میزان سنج: رئیس سازمان امور عشایر كشور اظهار داشت: ۲۵ هزار خانوار از نعمت انرژی خورشیدی برخوردار می باشند و با توافقی كه با وزارت نیرو داریم، مقرر است ۲۵ هزار خانوار دیگر طی سال جاری از انرژی خورشیدی بهره مند شوند و تا آخر سال ۱۴۰۰ این رقم به ۵۰ هزار خانوار عشایری برسد.
به گزارش میزان سنج به نقل از ایسنا، کرمعلی قندالی در نشست خبری که بامداد امروز با حضور خبرنگاران و به مناسبت هفته جهاد کشاورزی برگزار شد، اظهار نمود: سال جاری به لحاظ وضعیت منابع آبی و تولید علوفه در سطح مرتع به علت بارش های مناسب وضعیت نسبتا خوبی حاکم است. به نظر می آید سال جاری شاهد افزایش ۱۵ تا ۲۰درصدی تولیدات محصولات لبنی عشایر باشیم.
وی در ادامه به کنترل بیماری کرونا در میان عشایر اشاره نمود و اظهار داشت: برای مقابله با کرونا نخستین اقدام مدیریت کوچ بود که با هماهنگی همه سازمان ها صورت گرفت و مقرر شد که حداقل ۱۵ تا ۳۰روز در کوچ عشایر تاخیر داشته باشیم.
رییس سازمان امور عشایر خاطرنشان کرد: برپایه آخرین آمار وزارت بهداشت، حدود ۲۱۵ هزار نفر از جامعه عشایر یعنی حدود ۲۰ درصد از این جامعه غربالگری شدند. ۷۰۰ نفر مشکوک بودند، ۷۲ نفر به مراکز درمانی ارجاع داده شدند و ۴۴ نفر مبتلا به کرونا تشخیص داده شدند و به مراکز درمانی عرضه شدند و خوشبختانه تلفاتی رخ نداده است.
وی با اشاره به اینکه جمعیت عشایر یک میلیون و ۲۵۰هزارجمعیت نفر در چارچوب ۲۱۳ هزار خانوار است، اظهار نمود: حدود ۱۹۰ هزار تن گوشت توسط عشایر تولید می شود و عشایر ۹.۵ میلیون رأس دام را سالانه به بازار عرضه می کنند.
قندالی افزود: سال گذشته، ۱۸ میلیون یورو برای تأمین آب به صورت شبکه برای عشایر اختصاص یافت.۴۱۳ پروژه با ۲۵۳ میلیارد تومان در کشور تعریف شد و حدود ۱۷ هزار خانوار از نعمت آب شرب سالم بهره مند شدند. سال جاری هم ۹ میلیارد یورو هم برای این مورد اختصاص یافته است.
رییس سازمان امور عشایر همینطور به وضعیت تأمین سوخت عشایر هم اشاره نمود و اظهار داشت: در سال برای هر خانوار ۳۶ سیلندر گاز تعریف شده است. همینطور پیگیر انرژی خورشیدی هم هستیم. ۲۵ هزارخانوار از نعمت انرژی خورشیدی برخوردار می باشند و با توافقی که با وزارت نیرو داریم مقرر است ۲۵ هزار خانوار دیگر طی سال جاری از انرژی خورشیدی بهره مند شوند و تا آخر سال ۱۴۰۰، این رقم به ۵۰ هزار خانوار عشایری برسد.
این مقام مسئول همینطور به برندسازی محصولات عشایر، عرضه تسهیلات، تجهیز منابع، صیانت از شغل عشایر، ورود تشکل ها در خرید نهاده های دامی، دسترسی ۹۵ درصدی عشایر به راه ها و افزایش سواد عشایر هم اشاره نمود.
وی در بخش دیگری از صحبت هایش اظهار داشت: مقرر است در توافقی با سازمان جنگل ها سرپناهی مناسب برای عشایر تهیه نماییم تا از آنها در مقابل حوادث حفاظت شود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
جدیدترین ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران در مورد این مطلب