چالش های پیش روی دامپزشكی حیات وحش در ایران

چالش های پیش روی دامپزشكی حیات وحش در ایران به گزارش میزان سنج یك متخصص جراحی دامپزشكی می گوید كه ما در ایران رشته تخصصی دامپزشكی حیات وحش نداریم. چون كه بازار كار محدودی دارد و ازاین رو كسانی كه می خواهند در زمینه حیات وحش طبابت كنند یا باید به صورت تجربی در این حوزه آموزش دیده یا در خارج از كشور دوره های تخصصی حیات وحش را گذرانده باشند.



به گزارش میزان سنج به نقل از ایسنا، از حدود یک ماه گذشته تابحال که یوزپلنگ های در اسارت پارک پردیسان با حواشی زیادی به سمنان منتقل شدند، موضوعات و چالش های متفاوتی درباره دامپزشکی حیات وحش مطرح گردیده است. عده ای اعتقاد دارند که در ایران دامپزشک حیات وحش نداریم و برخی تاکید دارند که دامپزشک های عمومی یا انواع متخصصان دام های کوچک نمی توانند حیات وحش را معاینه یا وضعیت سلامت آنها را بررسی نمایند اما پرسش اصلی اینجاست که این ادعاها چه قدر درست است؟
رشته ای به نام حیات وحش در ایران وجود ندارد
دکتر امید مرادی - متخصص جراحی دامپزشکی - در گفت و گو با ایسنا ضمن اشاره به اینکه در ایران رشته تخصصی دامپزشکی حیات وحش نداریم، اظهار می کند: در کشور ما افرادی که مدرک دکترای عمومی دامپزشکی را می گیرند، در رشته های مختلفی می توانند دوره های تخصصی را بگذرانند اما به صورت کلی سررشته ای به نام حیات وحش یا بیماری های حیات وحش در ایران نداریم.

او در ادامه با اشاره به اینکه در خارج از کشور دوره های تخصصی برای دامپزشکی حیات وحش وجود دارد و دامپزشکان می توانند با شرکت در این دوره های تخصصی در زمینه خاصی از حیات وحش مانند مقیدسازی یا بیهوشی و... آموزش ببینند، تصریح می کند: کسانی که می خواهند در زمینه حیات وحش طبابت کنند یا باید به صورت تجربی در این حوزه آموزش دیده باشند یا باید در خارج از کشور دوره های تخصصی حیات وحش را گذرانده باشند.

این متخصص جراحی دامپزشکی در پاسخ به این پرسش ایسنا که آیا نبود دوره های تخصصی حیات وحش در ایران به شکلی ضعف در دامپزشکی کشور تلقی نمی شود، توضیح می دهد: شاید این مورد مشکلاتی را ایجاد کند اما باید این را در نظر گرفت که در کشور ما مسئولیت حیات وحش با یک سازمان دولتی به نام سازمان حفاظت محیط زیست است ازاین رو اگر فردی در رشته دامپزشکی عمومی فارغ التحصیل شود و بعد تخصص حیات وحش را بگیرد بازار کار گسترده ای نخواهد داشت. در واقع اگر رشته تخصصی حیات وحش در کشور ما وجود داشته باشد تناسبی بین عرضه و تقاضا برقرار نیست.

مرادی ادامه می دهد: نیازهای سازمان حفاظت محیط زیست بعنوان دستگاه مسئول حیات وحش کشور به دامپزشک متخصص حیات وحش محدود است ازاین رو اگر رشته های تخصصی حیات وحش در کشور تدریس و سالانه افرادی زیادی در این عرصه فارغ التحصیل شوند، بیماری نخواهند داشت و به تبع بازار کاری وجود ندارد. بنابراین در ایران این رشته به صورت جداگانه تدریس نمی گردد.

این دامپزشک در پاسخ به پرسش دیگری در خصوص اینکه آیا دامپزشکان عمومی یا متخصصان دام های کوچک می توانند مبادرت به معاینه حیات وحش کنند، می گوید: برای پاسخ به این پرسش باید عوامل مختلفی را در نظر گرفت. برای مثال اگر حیات وحشی تصادف کرده و پایش صدمه دیده باشد می توان آنرا نزد یک متخصص جراحی در دام های کوچک برد چون که اصول جراحی ارتوپدی در حیوانات مختلف همچون گربه سانان شبیه یکدیگر است مگر آنکه آن حیوان استثنایی داشته باشد.

او در ادامه تصریح می کند: دامپزشکان هم مانند پزشکان تخصص های مختلفی دارند و یک دامپزشک نمی تواند درباره وضعیت سلامت یک حیوان از تمام جنبه ها نظر دهد. این مورد در مورد حیات وحش هم صدق می کند چونکه حیات وحش طیف گسترده ای دارند و یک نفر نمی تواند به تنهایی تمام معاینات و بررسی های لازم برای انواع حیات وحش را انجام دهد.

به گفته مرادی، برخی از موارد در زمینه تشخیص بیماری های حیات وحش تخصصی است و امکان دارد که متخصصان دام های کوچک نتوانند به آنها پی ببرند. در تمام دنیا به سبب کم بودن متخصصان حیات وحش برخی از متخصصان دامپزشکی با عنایت به مواردی که با آن مواجه می شوند تبادل اطلاعات و مبادرت به مطالعه و بررسی های بیشتر می کنند و بعد از آن برای موردی مشخص اقدامات لازم را انجام می دهند.




5.0 / 5
2823
1399/02/21
23:21:14
تگهای خبر: بازار , دستگاه , دولت , سازمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
جدیدترین ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
= ۶ بعلاوه ۱
mizansanj.ir - حقوق مادی و معنوی سایت میزان سنج محفوظ است

میزان سنج

خدمات و فروش ترازو و باسکول و ابزار سنجش